Thursday, March 28, 2024

Farurile ca arta

Must Read

Farul este semnalul luminos care este de obiciei imprejurat de mari primejdioase si obstacole periculoase. Pentru un marinar, este semnalul unei cai sigure pe care o poate urma pentru a gasi drumul spre casa. Pentru cunstructorii primului far, acesta era simbolul prestigiului si a importantei. Farul Antic din Alexandria, construit in secolul 3 I.Hr. si inalt de 122 metri, era una din cele sapte minuni ale lumii antice. Farurile pe afisele din zilele noastre sunt de obiciei imprejurate de nisip si plaja, care ne amintesc de vacante si veri petrecute in imprejurarea apei. Cu atatea simboluri si amintiri, nu este de mirare ca afisele cu faruri sunt obiecte de arta mult cautate.

Luminand calea spre casa

Cand cumparati un afis cu faruri, sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le aveti in considerare. Primul si cel mai evident este gasirea unui afis care are o relevanta personala. Sunt afise cu faruri inconjurate de un peisaj calm, sau de faleze primejdioase, lovite de valuri puternice, in timp ce fulgera, si norii sperie. Nu numai imaginile calme au loc pe peretele noastre, ci si cele mai socante. Totul depinde de tipul emotiilor dorite sa fie resimtite de vizitatotii camerei. Daca va place sa vasliti intr-o barca, sau sunteti tipul marinarului cel mai avid, poate vi se potriveste mai bine imaginea calma. Cred ca toti marinarii si-au avut partea de aventuri pe mare. Daca doriti sa creati o atmosfera mai intunecata in spatiul de arta, poate va veni mai bine afisul cu farul ‘salbatic’.

Simbologia Farurilor

- Advertisement -

Inainte sa puneti o piesa de arta pe perete, poate ar trebui sa stiti mai mult despre semnificatia picturii. Exista niste interpretari mai intunecate despre semnificatia farurilor. In scrieri religioase sunt de obiciei simboluri a caii spre salvare. Simbolul farului nu este folosit numai in religiile mai populare, ci si in religiile oculte. Ele sunt farurile adevarului in intuneric sau lumina. Teoreticienii de conspiratii credeau ca dunga rosie era, de fapt, sarpele lui Lucifer. Unii au crezut ca acestea erau simbolurile fertilitatii masculine. Nu e greu de imaginat de unde vine aceasta idee.

Sunt niste lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare cand agatati un afis cu un far. Peronal, mie in place imaginea in care barcile se leagana incet in briza lenta a marii, copii care construiesc casteluri de nisip si valuri care ating malul. Dar voi puteti vedea orice va spune imaginatia.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x