Thursday, March 28, 2024

Mai ai inca dureri de crestere?

Must Read

De unde stii ca te-ai maturizat? Vand oamenii inceteaza sa te intrebe ce vrei sa fi cand vei fi mare? Primul lucru ce am vrut sa fiu este sa fiu singurul copil – fara haine ‘mostenite’, fara impartit, fara comparat, fara competitie. Apoi am realizat ca daca nu as avea frati, nu as avea cu cine imparti vina.

De cand am avut 10 ani am vrut sa devin scriitor. Am scris cele mai lungi eseuri in clasa a 5-a, care a inspirat-o pe profesoara mea sa ma invete despre editare. Apoi am vrut sa devin un adult, iar cand am devenit un adolescent eram sigura ca mi-am atins scopul.

Desi am incetat sa-l atept pe Fat Frumos sa ma salveze de balauri cu mult timp in urma, cand aveam 20 de ani l-am asteptat sa vina si sa ma salveze de viata mea. Cine stia ca si Fat Frumos avea probleme si cine stia ca pantofii de sticla puteau cauza inflamatii la picior?

Apoi am vrut sa devin mama, deci am citit carti; multe, multe carti. Ia bebelusul in brate pentru ca el nu poate avea niciodata prea multa ingrijire sau nu-l lua in brate pentru ca il vei rasfata. O lovitura peste mana micutului il va invata sa nu atinga aragazul, dar nu, lovitul este considerat abuz fizic. Munca ii invata pe adolescenti sa fie responsabili dar adolescenta in sine este munca destula.

- Advertisement -

Singura regula de care am fost sigura atunci cand am fost o mama era regula de aur. Poate una din regulile vietii este cresterea – sa iti poti urma inima. Nu, mi-as putea urma inima pentru totdeauna; dar tot nu as putea sa devin cantareata. Nu imi pot ridica vocea cu doua octave mai sus, ceea ce explica de ce nu pot tine un sunet. Cateodata a dori nu este de ajuns. De fapt, cred ca sotul meu ne-a izolat dusul din cauza cantatului.

Cand eram copil si spuneam ca vreau ceva, bunica ma intreba ce as da in viata aceasta, ca sa primesc lucrul acela intr-o alta viata. As putea da cateva puncte din IQ, fara sa dau cu capul de perete. As putea sa-mi dau din inaltime si sa port pantofi cu toc. Ma gandesc daca mi-as putea da parul blond, chiar daca nu sunt o blonda naturala. Nu, daca m-as intoarce ca si o cantareata, as fi o masina de cusut.

Ceea ce vreau sa spun este ca nu vreu sa devin adult. Vreau sa cresc incercand lucruri noi. Vreu sa fiu Peter Pan si sa zbor!

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x