Thursday, March 28, 2024

Cea mai mare agentie de impresariat de la Hollywood va vinde si va cumpara jucatori pentru Chelsea

Must Read

Creative Artist Agency si-a extins operatiunile din sectorul de entertainement in cel sportiv si a reusit in scurt timp sa semneze contracte cu cei mai importanti sportivi din SUA.

Jucatorii clubului de fotbal britanic Chelsea Frank Lampard si Michael Ballack ar putea deveni curand colegi cu George Clooney si Tom Cruise, dupa ce oficialii clubului au semnat un contract cu una dintre cele mai puternice agentii de impresariat de la Hollywood, Creative Artist Agency, scrie Financial Times.

Creative este firma care ii reprezinta pe Clooney si Cruise, dar si multe alte nume bine cunoscute ale Hollywoodului, precum Steven Spielberg, Brad Pitt sau Julia Roberts. Dar agentia are si o divizie de sport, care a inregistrat cresteri spectaculoase in ultima perioada.

Primul contact al companiei cu fotbalul a avut loc anul trecut, cand a orchestrat transferul lui David Beckham de la Real Madrid la Los Angeles Galaxy. Creative Artist il reprezinta pe Simon Fuller, managerul lui Beckham si creierul din spatele Spice Girls si American Idol.

- Advertisement -

Peter Kenyon, directorul executiv al Chelesea, spune ca CAA este “lider de piata”, compania ajutand Chelsea sa-si administreze imaginea obtinuta ca urmare a unei popularitati din ce in mai mari.

Divizia CAA Sports este prezenta pe piata numai de doi ani, insa domina deja segmentul agentiilor care ii reprezinta pe sportivii americani, avand contracte cu peste 400 de atleti. In 2006, CAA a angajat doi agenti de la IMG, punand astfel bazele unei afaceri care in acest moment domina in cadrul unor sporturi, precum fotbalul american, baschetul sau baseballul.

Compania reprezinta patru din cele opt echipe de top din campionatul de fotbal american NFL, recordul detinut pana acum de vreo agentie. De asemenea, agentia reprezinta o serie de staruri sportive, precum Derek Jeter de la New York Yankees sau LeBron James de la Cleaveland Cavaliers.

Compania vede fotbalul ca fiind urmatorul domeniu care ar putea contribui la expansiunea CAA. Agentia a instrumentat transferul lui Freddie Ljundberg de la Arsenal la West Ham United si s-a luptat pentru a incheia un contract cu Ronaldinho, mijlocasul brazilian al FC Barcelona .

Sursa: Ziarul Financiar

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x