Thursday, March 28, 2024

Gestionarea si plata locurilor de parcare prin sms

Must Read

Daca acum ceva vreme ne minunam cum poti sa-ti deschizi masina cu ajutorul telefonului iata ca acum, din Business Magazin aflam ca in San Francisco se va experimenta un sistem in care soferii pot urmari pe ecranul mobilului informatii despre locurile de parcare cu plata disponibile intr-o anumita zona. Astfel vor fi inregistrate aproximativ 6.000 din cele 24.000 de locuri de parcare cu plata din oras iar informatiile vor fi furnizate prin intermediul unei retele wireless la care sunt conectati senzori instalati in parcari. Sistemul anunta proprietarii ca este timpul sa elibereze locul de parcare sau sa plateasca pentru timpul suplimentar, intrucat expira perioada pentru care au platit parcarea.
In acest fel, autoritatile spera sa rezolve problema parcarilor fara sa fie nevoite sa introduca taxe de parcare restrictive, cum se intampla in Londra sau Singapore , metoda care ar putea descuraja soferii sa parcheze in zonele centrale ale orasului.
Acum ceva vreme …adica prin anul 2006 ,Realitatea anunta cu mare pompa ca incepe EPOCA SMS-ULUI iar clujenii vor plati parcarea prin SMS.
Primarul Boc se lauda ca va termina cu fisele pentru parcare sau cu timpul pierdut în cautarea unui automat de tichete. Clujul va fi primul oras din România în care soferii vor putea sa-si plateasca parcarea prin telefonul mobil.
Emil Boc- primar Cluj-Napoca : Sistemul va functiona în felul urmator: Daca vrei sa parchezi masina, trimiti prin SMS numarul masinii si numarul de minute pentru care doresti parcare, iar pe parcare exista un dispozitiv electronic care contorizeaza.
Plata se face prin factura telefonica, în parteneriat cu firmele de telefonie mobila. Daca doresti sa prelungesti timpul de parcare, nu trebuie decât sa trimiti înca un SMS. Ideea platii parcarii prin SMS a venit de la austrieci care folosesc, deja, acest sistem.
Nu stim cum a mers acest sistem in Cluj, fiindca n-am ajuns pe acolo, insa acum in 2008, devreme ce nu am mai auzit prea mare lucru despre acest sistem revolutionar….

In Timisoara exista un astfel de sistem si pare foarte bine pus la punct.
O alternativa moderna la sistemul de parcare TelPark este acum in Timisoara. Pentru a vă înregistra în sistemul TPark este suficient să trimiteţi un SMS la numărul de telefon 1202 de forma: tpark Popescu Ion, TM01ABC, Aleea Cristalului 14 Ap.89. Tariful pentru 1202 este de 0.10 euro + TVA. Au chiar si un film de prezentare. TPark iti permite sa folosesti telefonul mobil pentru a plati parcarea la minut* in Timisoara. INFO: 0256497025 sau contact@tpark.ro

In Bucuresti, nici vorba de asa ceva. Poate domnul Oprescu dupa ce a desfiintat parcarile Dalli va veni sa anunte cu surle si trambite implementarea unor solutii gen San Francisco…

“Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea.Cunosterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea.”

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x