Tuesday, March 19, 2024

Jocul Triburile

Must Read

De ceva vreme timpul liber pe care il aveam la calculator il dedicam jocului Triburile , singurul joc de strategie dupa Age of Empires care m-a incantat si m-a facut sa-i dedic din timpul meu liber.

triburile

Triburile este un joc de strategie care se joaca direct din Browser nefiind necesara instalarea lui pe calculator. Triburile este impartit si se joaca pe mai multe “Lumi” care nu au legatura intre ele. Fiecare lume are in medie cate 20.000 de jucatori iar ultima lume la jocul Triburile din romania este Lumea 6 deschisa acum cateva saptamani. Orice jucator poate juca pe ce lume si pe cate lumi doreste.
Jucatorii noi sunt asezati la marginea hartii alaturi de alti jucatori noi si in plus au cateva zile de gratie in care nu pot fi atacati.
Se pleaca de la un singur sat si se poate ajunge sa ai cateva sute sau chiar mii de sate, daca ai destul timp de acordat acestui joc. Satele nu se castiga decat prin atacuri de inobilare si asta presupune ca din atac sa faca parte cel putin un nobil. Un nobil scade adeziunea unu sat cu un procent variabil care este in jur de 20-30%. Deci este nevoie de minim 4-5 atacuri consecutive cu cate un nobil.
Pentru a creea nobilii trebuie sa ai construita Curtea Nobila, pentru a putea sa o construiti trebuie sa aveti Cladirea Principala la level 20 , Targul level 10 si Fieraria level 20.
Daca se trimit mai multi nobili in acelasi atac se va lua in considerare decat un singur nobil, deci sa nu trimiteti niciodata mai mult de un nobil in acelasi atac.
Dupa scaderea adeziunii unui sat, aceasta incepe sa creasca la loc cu 1% pe ora. Cand un sat este adus cu adeziunea la zero sau sub zero atunci satul este cucerit de cel care a efectuat ultimul atac cu nobili. Atacul cu nobili este totusi restrictionat la o anumita distanta si nu poti ataca cu nobilul la orice distanta, distanta maxima de atac a unui nobil este de 40:50 ore, acum pe Lumea 1 s-a ajuns la 58 de ore.
Dupa cucerirea primului sat vei pierde un nobil care insa ramane in memoria jocului. Pentru a creea un nobil nou ai nevoie sa bati taleri.
Un taler costa 28.000 lemn, 30.000 argila si 25.000 fier si un nobil costa 40.000 lemn, 50.000 argila si 50.000 fier.
Primul nobil te costa un taler iar pentru al doilea nobil trebuie sa bati doi taleri si pentru al treilea nobil ai nevoie de trei taleri batuti, adica, pentru fiecare nobil nou trebuie sa bati cu un taler in plus fata de precedentul nobil. Daca ai sa zicem 70 de sate inseamna ca ai pierdut 70 de nobili si pentru a cucerii al 71-lea sat ai nevoie de un nou nobil care te costa 71 de taleri.
Poate parea scump sa bati 71 de taleri pentru al 71-lea nobil insa ganditi-va ca pentru cele 71 de taleri produc 71 de sate si talerii pot fi batuti in oricare sat iar nobilul se face in satul in care ai nevoie.
De la un anumit timp este obligatoriu sa va inscrieti intr-un trib altfel nu veti rezista de unul singur.
De preferat sa fie un trib mai maricel si mai ales acel trib sa fie bine pozitionat pe continentul vostru, se vede acest lucru la “Lista de pozitionare” si se alege din meniul din stanga Continentul Triburi unde sunt aratate toate triburile de pe acel continent in ordinea punctelor.
Odata intrat in trib trebuie sa respecti aliantele tribului si regulile lui, sa oferi ajutor sau sa ceri.
Fiecare Trib are cate un Forum propriu unde se fac rezervarile pentru sate si strategia de lupta.
Triburile difera intre ele si ca numar si ca punctaj. Unele merg pe ideea sa aiba nu foarte multi membrii insa toti sa aibe un punctaj mare iar altele accepta si membri cu punctaj mic.
De exemplu pe Lumea 1 este tribul SOF cu doar 48 de membrii si care are de doua ori mai multe puncte decat tribul UNITED cu peste 400 de membrii (acum are sub 300).

Cateva trick-uri pentru jocul Triburile, unele necunoscute de multi jucatori cu “experienta“.

- Advertisement -

– Intotdeauna cand faceti atacuri din mai multe sate spre un sat inamic sincronizati atacurile astfel incat ele sa cada la secunda. Este greu de calculat insa se poate face, mai ales ca exista si programe pentru a sincroniza atacurile, eu folosesc un program facut in Excel unde bag distanta si ora atacului iar el imi da ora la care am de facut atacul. De exemplu jocul va arata ca din satul X in satul Z faceti o ora si 10 secunde iar din satul Y in satul Z atacul face pe drum o ora si 20 de secumde, deci din satul Y dati drumul la atac exact la 10 secunde dupa atacul din satul X. Ajutati-va de taburile din Firefox sau IE 7 si puneti atacurile pe taburi avand de dat decat OK-ul. Daca aveti de facut mai multe atacuri se poate folosii si un telefon cu alarme multiple sa nu fie nevoie sa stati cu ochii pe monitor. Am de facut 30 de atacuri, calculez orele la care trebuie sa le dau drumul, pun cele 30 de alarme, suna alarma cu 10 secunde inainte de ora atacului, ma duc pe tab-ul respectiv si dau OK.
– Nu atacati fara sa spionati in prealabil. Spionati mai multe saturi ale adversarului cu acelasi numar de spioni. Daca spionati decat un sat, deja va anuntati intentia si strategia.
– Nu atacati niciodata cu nobilii daca nu s-au facut atacurile de curatire.
– Nu atacati niciodata daca satele ofensive ale voastre nu sunt full. Asteptati sa fie ferma la 24000 si numai atunci sa atacati.
– Nu folositi o unitate in exces ca numar, daca bagati 2000 de berbeci intr-un atac nu se vor produce mari pagube.
– Doua modele de sate ofensive:
a. 6500 topoare 2500 cav usori 1100 cav arcasi
b. 5000 topoare 2550 cav usori 530 cav arcasi 350 berbeci 50 catapulte
– Nu faceti atacuri de curatire fara sa faceti si fake-uri. Fake-urile sunt atacurile false, care au in componenta o singura unitate, de ex. 1 topor sau 1 berbec (seamana cel mai mult la viteza cu nobilul). Cat mai multe fake-uri, multe, nu va costa nimic sa inebuniti adversarul, insa aveti de castigat.
– Folositi trenuletul cu berbeci ca fake de protejare a nobililor. Berbecii sunt unitatile cu viteza cea mai apropiata de nobili. Trenuletul se face prin organizarea a 5-6 atacuri consecutive la cate o secunda care sa cuprinda cate o unitate de berbeci. Daca aveti multe fake-uri si bagati si cate un trenulet cu berbeci pe alt sat diferit de cel pe care atacati cu nobilii, atunci aveti sanse sa pacaliti adversarul si el sa nu se prinda care este satul pe care ajung nobilii vostrii.
– Dupa atacul de curatire trebuie sa veniti cat mai repede cu atacurile de nobili si cel mai bine este ca aceste atacuri sa fie minim 5 iar pe langa nobili sa aibe si putina armata, neaparat sa trimiteti armata cu nobilul, nu lasati nobilul singur.
– Puteti intercala nobilii intre atacurile full. Acum nah…sunt multe metode, nu este bine sa folositi aceleasi metode, astfel deveniti previzibil.
– Primul atac cu nobil sa cada la o secunda dupa atacul de curatire, urmatoarele 3-4 atacuri cu nobili sa vina si ele imediat.
– Dupa ce se termina atacurile cu nobili, adeziunea ar trenbuii sa scada sub 0, deci la o secunda trebuie sa ajunga trupe de aparare ale voastre, insa trimise ca sprijin si nu ca atac deoarece odata ce ati cucerit satul el primeste aceste trupe ca sprijin si sunt binevenite avand in vedere ca satul are inca adeziunea mica, de obicei pana in 30.
– Trimiteti sprijin dupa atacurile cu nobili decat daca aveti si fake-uri ca sprijin pe alte sate. Altfel daca adversarul vede si sprijin de la voi pe un sat, atunci deduce ce sat vreti sa ii luati.
– Fara sprijin se poate intampla un lucru grav pentru tine. Cel atacat vede atacul si il evita iar la cateva secunde dupa ce ati cucerit satul va face el atac spre sat cu nobil, satul avand adeziunea mica este foarte usor de cucerit si pierdeti usor un sat pe care tocmai l-ati cucerit fiindca tu ai in sat trupe de atac care nu stiu sa se apere bine.
– Atentie mare!!! Cateodata adversarii isi dau seama de satul pe care il atacati si isi scad ei singuri adeziunea la sat, astfel va omorati singur nobilii.
– Nu folositi intotdeauna berbecii la atac. De ce sa daramati un zid daca satul atacat nu are trupe.
– Atacati cu cap, daca aveti toate satele adversarului spionate trebuie sa stiti ca daca dintr-un sat are sprijin trimis in alt sat, atunci daca ii luati satul din care a trimis sprijinul, trupele trimise ca sprijin in celalalat sat vor disparea.
– Ajutati-va cu vecinii din trib la atacuri. Daca atacati in haita atunci este mult mai greu pentru adversar. Va rezervati fiecare ce sat doriti si trimiteti atacuri pe cele care le doriti, fake-uri trimiteti pe toate.
– Atentie la toate rapoartele primite de la prieteni sau colegi de trib. Daca Z face atac asupra unui coleg de pe satul A si daca atacul este adevarat atunci satul A este sat ofensiv. Si daca aflati cat mai multe sate ofensive ale lui Z atunci puteti organiza atacuri adevarate pe satele pe care Z le are defensive sau ofensive, depinde de metode. Stiu ca poate parea aiurea, insa odata ce ai cucerit de la adversar satele puternic defensive este floare la ureche dupa aceea sa le cuceresti si pe cele care le are ofensive fiindca nu are cu ce sa si le apere.
– Nu uitati ca intotdeauna trupele de aparare se fac de doua ori mai greu decat cele de atac. Asa ca mai bine atacati decat sa fiti atacat.
– Daca aveti atac de la Z si inainte sau imediat dupa atac primiti un mesaj de la el si stiti ca pe satul unde se face atacul il aveti aparat bine atunci nu deschideti mesajul pana nu trec cateva minute de la atac. El a trims mesajul sa vada daca sunteti online si daca nu il deschideti el lasa atacul sa se desfasoare insa dupa cateva minute el nu mai poate oprii atacul. Daca deschideati mesajul atunci el stia ca sunteti online si oprea atacul.
– Atentie mare la bonusul de noapte, noroc si moral scazut, ele pot decide un meci chiar daca la inceput parea usor de castigat.
– Nu va rupeti trupele in sate blindate, sunt acele sate in care sunt bagate zeci de sate defensive, cu un atac full nici nu zgariati zidul, va mor 6000 de topoare si 3000 de cavalerie si din sat dispar cateva sute de defensiva.
….
Voi mai completa daca imi dau seama ca am uitat ceva.

Bafta in continuare celorlati jucatori la jocul Triburile.

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x