Friday, March 29, 2024

Ce este deochiul? Cum poti scapa de deochi?

Must Read

Ti s-a intamplat vreodata sa te simti rau fara vreun motiv anume si sa ti se zica ca singura explicatie ar fi ca esti deochiat? Daca crezi in acest lucru, probabil ca te intrebi si ce este de fapt acest deochi.

Din pacate nu exista o explicatie stiintifica a deochiului. Deochiul este o stare de fapt in care credem majoritatea dintre noi, caci trebuie sa recunoastem, multi dintre noi la un moment dat am avut o stare de rau inexplicabila, dureri de cap foarte mari, insotite de stari de voma, care nu cedeaza la tratamente
cu medicamentatie uzuala.

Ca si o supozitie a ceea ce ar putea fi acest deochi este aceea ca ar fi o stare provocata de privirea admirativa sau invidioasa a unor persoane care fac asta voit sau fara sa-si dea seama, persoane care au un camp energetic mai puternic si deci care se spune ca iti fura din energia ta.

Primul semn pe care incepi sa-l simti este durerea de cap care se accentueaza si persista, starea de lipsa de putere pe care o simti, senzatia de somn si de cascat care te cuprinde, chiar daca nu esti obosit, stare de voma, poate si urechi infundate, lipsa de concentrare etc… in general stari care te dau cu adevarat peste cap si se spune ca pot duce chiar si la moarte. Cu siguranta deochiul este un lucru rau, iar singurul antidot care se stie este acela al rugaciunii sau al descantecului.

- Advertisement -

Din batrani se spune ca te poti feri de deochi daca porti cu tine o ata rosie, o crenguta de busuioc, o bijuterie de aur, un catel de ustoroi sau lenjeria pe dos. In diverse religii exista amulete si talismane care purtate se spune ca te pot feri de deochi (ochiul albastru de exemplu).

In afara de Tatal Nostru, un descantec de deochi cunoscut ar fi: „Fugi deochi dintre ochi, din gene, din sprancene, din varful nasului, din maduva oaselor, din crestetul capului si du-te unde cocosul nu canta, unde popa nu toaca, acolo te-asteapta cu mesele intinse, cu faclii aprinse si las-l/lasa-o pe (numele persoanei) curat/a, luminat/a, cum Dumnezeu l-a/a lasat/-o, Amin!”.

Se spune ca nu toata lumea are puterea insa, sau mai bine zis darul, de a vindeca de deochi, caci la fel cum ai puterea de a deochia, la fel ai nevoie de puteri energetice de a descanta.

Se mai spune ca daca totusi simti ca ai fost deochiat, un remediu pentru ca sa scapi de acest simptom ar fi acelea de a te gandi un lucru fericit din viata
ta, pentru a retrai bucuria acelui moment si a te incarca din nou de energie pozitiva.

Tu crezi sau nu in deochi?
Ai fost vreodata deochiat sau ai simtit ca ai deochiat pe cineva?
Ce trebuie sa faci daca esti deochiat?
Ai fost martor la descantece care au facut sa treaca starea de rau a celui care a fost descantat?
Daca da, impartaseste-ne si noua din trairile si cele auzite de tine, caci poate vom descoperi impreuna si vom afla mai multe despre ce trebuie sa facem si cum sa ne ferim de deochi… dar oare ne putem feri de deochi?

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Vlad
14 years ago

interesant 😕

- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x