Thursday, March 28, 2024

Adio, Bingo Metropolis. Fiscul a retras licenta

Must Read
Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a declarat joi, ca licenta de functionare a Phoenix Games, societatea organizatoare a jocului Bingo Metropolis, transmis la Antena 1, a fost retrasa din cauza datoriilor catre stat.

“Am retras licenta de functionare societatii organizatoare a jocului Bingo Metropolis, dupa ce aceasta firma a inregistrat debite neachitate la bugetul de stat. Masura intra in vigoare dupa ce Secretariatul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc o va transmite contribuabilului”, a declarat Blejnar, pentru Hotnews.

Emisiunea este difuzata in fiecare duminica, pe Antena1, de la ora 16.30.

“Am retras licenta de functionare societatii organizatoare a jocului BINGO Metropolis, dupa ce aceasta firma a inregistrat debite neachitate la bugetul de stat. Masura intra in vigoare dupa ce Secretariatul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc o va transmite contribuabilului”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele ANAF Sorin Blejnar. SC Phoenix Games SRL (firma care organizeaza Bingo Metropolis) are o colaborare cu postul de televiziune Antena1.

UPDATE 1 Compania Phoenix Games SRL declara, intr-un comunicat de presa transmis HotNews.ro, ca nu a primit nicio instiintare oficiala din partea Finantelor si ca datoriile de 1,2 milioane euro la bugetul statului sunt garantate de o ipoteca mobiliara in valoare de peste 1,7 milioane euro. Comunicatul Phoenix Games:

- Advertisement -

COMUNICAT DE PRESA

In urma informatiilor aparute in presa in cursul zilei de azi, S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistrita, doreste sa faca urmatoarele precizari:

– S.C. PHOENIC GAMES SRL nu a primit nicio instiintare oficiala cu privire la decizia Comisiei de Reglementare a Jocurilor de Joroc din cadrul Ministerului de Finante. Daca se vor confirma zvonurile aparute in presa, dupa comunicarea oficiala a deciziei Comisiei, compania va recurge la caile prevazute de lege pentru continuarea activitatii si a proiectului Super Bingo Metropolis;

– S.C. PHOENIX GAMES SRL nu este in faliment sau incapacitate de plata. Inregistreaza, in acest moment datorii de 1.2 mil. euro la Bugetul Statului, dar aceste datorii sunt garantate de o ipoteca mobiliara, in valoare de 7.382.000 lei. Dorim sa precizam ca pana in prezent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a achitat la bugetul statului peste 138.000.000 lei (peste 32.000.000 euro) si va continua sa-si achite toate sumele restante in termen cat mai scurt. Permanent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a colaborat cu reprezentantii Directiei Fiscale Bistrita-Nasaud in oferirea de solutii stabile si viabile in recuperarea datoriilor inregistrate la bugetul de stat;

– Pana in acest moment, Super Bingo Metropolis a acordat premii in valoare de peste 295.000.000 lei (69.000.000 de euro) si premiile neachitate in acest moment sunt in termenul prevazut de Regulamentul de Joc;

– S.C. PHOENIX GAMES SRL are peste 3.500 de angajati si peste 800 de colaboratori care traiesc in acest moment din proiectul Super Bingo Metropolis. Ne exprimam dezamagirea ca Statul Roman, prin institutiile sale abilitate, nu ofera niciun sprijin companiilor romanesti, care inregistreaza un numar atat de mare de angajati. Inchiderea proiectului Super Bingo Metropolis va genera peste 3.500 de someri, care vor trebui sa fie preluati de bugetul statului, in aceasta perioada economica foarte sensibila.

– S.C. Phoenix Games SRL isi exprema indignarea fata de unii reprezentanti mass-media, care au prezentat realitatea in mod tendentios, creand o falsa problema si generand decizii pripite din partea institutiilor statului. Prin aceasta prezentare deformata a realitatii, acesti reprezentanti de presa se pot socoti responsabili de trimiterea in somaj a peste 3.500 de persoane.

– Speram ca Statul Roman, prin institutiile sale abilitate, sa revina asupra deciziei, daca aceasta decizie sa va confirma, care afecteaza in mod direct atat cei peste 3.500 de angajati, cat si a altor colaboratori indirecti a proiectului Super Bingo Metropolis.

Va multumim.

Eugen V. Cosma
Administrator
S.C. PHOENIX GAMES SRL

UPDATE 2 Reprezentantii Antena 1 au declarat pentru HotNews.ro ca televiziunea “va continua difuzarea jocului atat timp cat acesta va detine toate autorizatiile legale necesare. In acest moment, Antena 1 nu detine niciun fel de informatii oficiale cu privire la revocarea licentei de joc a firmei Phoenix Games”.

* Potrivit datelor prezentate pe site-ul emisiunii SuperBingo Metropolis, difuzata de Antena 1, licenta firmei Phoenix Games Srl pentru organizarea jocurilor de noroc – bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune avea o perioada de valabilitate intre 1 septembrie 2009 – 31 august 2014.

* Antena 1 a inceput sa difuzeze emisiunea in toamna anului 2009. Programata initial duminica seara, aceasta a fost reprogramata in cursul zilei. Daca, in 2009, audienta medie a emisiunii era de aproape 700.000 de telespectatori, potrivit Paginademedia.ro, in ianuarie 2012 audienta in mediul urban a fost de 338.000 de telespectatori.

Potrivit datelor oficiale de la Finante, SC Phoenix Games SRL (firma care organizeaza Bingo Metropolis) are 3.563 angajati si a inregistrat o pierdere in 2010 de 16.842.245 lei la o cifra de afaceri de peste 84 mil. lei. Datoriile catre Fisc ale organizatorilor Bingo Metropolis depasesc un milion de euro.
Raportul in care se cerea suspendarea licentei a fost inaintat miercuri Comisiei, care a decis amanarea luarii unei decizii pentru joi. In final, decizia a fost luata in unanimitate. ANAF a mai decis si poprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei.

Componenta Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc
Presedinte – secretarul de stat din cadrul Ministerului Finantielor Publice, coordonator al Directiiei generale management al domeniilor reglementate specific.
Din partea Ministerului Finantelor Publice- directorul general al Directiiei generale management al domeniilor reglementate specific – vicepresedinte;
Directorul general al Directiei generale juridice – membru.
Din partea Agentiiei Nationale de Administrare Fiscala, doi reprezentanti desemnati prin mandat de catre presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din personalul cu functii de conducere la nivel de cel putin director si care nu sunt implicati direct în actiuni de control asupra domeniului jocurilor de noroc.
Din partea Ministerului Administratiei si Internelor, un reprezentant desemnat prin mandat de ministrul administratiei si internelor din personalul cu functii de conducere la nivel de cel putin director si care nu este implicat direct în actiuni de control asupra domeniului jocurilor de noroc – membru.
Din partea Oficiului Natiional de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, un reprezentant desemnat prin mandat de presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor din personalul cu functii de conducere la nivel de cel putin director si care nu este implicat direct în actiuni de control asupra domeniului jocurilor de noroc – membru.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x