Thursday, March 28, 2024

Cum ar trebui sa se imbrace iubitul tau in aceasta primavara

Must Read
Sectorul de menswear este la fel de versatil ca si cel destinat femeilor, iar moda masculina cunoaste, in fiecare sezon, noi forme de expresie. Daca vrei ca iubitul tau sa isi gaseasca stilul care il defineste, corespunzator tendintelor actuale si tolerant cu originalitatea si nonconformismul, recomanda-i o trecere in revista a trendurilor principale pentru primavara 2012.

Magazine recomandate de noi:
fashionUP.ro ; FASHIONISTA ; Readytowear

LUISAVIAROMA ; Milanoo

Cromatica nonconformista

Daca prietenul tau este reticent in a purta nuante indraznete, sezonul cald din 2012 este momentul ideal sa imprumute garderobei sale un strop de culoare. O piesa intr-o nuanta indrazneata va stiliza cu succes o tinuta in tendinte. Cele mai interesante abordari le-am descoperit in prezentarile Versace si Roberto Cavalli, unde o jacheta intr-o culoare neon a imprumutat outfit-ului un eclectic suflu estival.

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli

Versace

- Advertisement -

Roberto Cavalli

Pot miza si pe camasi in culori care demonteaza monotonia cromatiaca, fara a iesi prea mult in evidenta. Recomanda-i camasile somon, rose, corai sau combinatii originale intre cele doua.

Versace

Versace

Gama neutrelor, reteta unui outfit de inspiratie clasica

Chiar si cei mai neconventionali designeri, precum directorii de creatie din spatele unor case de moda renumite, precum D&G, Alexander McQueen sau Maison Martin Margiela, au propus tinute a caror vena conceptuala este alimentata de traditia tonurilor neutre in moda masculina. Combinatiile de alb, bejuri si paseluri, cu texturi mate sau metalizate, au rezultat in costume cu un croi clasic, strabatut de atitudinea nonsalanta moderna din sectorul menswear contemporan.

D&G

D&G

Maison Martin Margiela

Alexander McQueen

Culoarea vedeta a sezonului

Daca, in dinamicul sector pret-a-porter adresat femeilor, nuantele neon se contopesc in cele mai inventive forme de colorblocking, nu uita sa ii cumperi iubitului cel putin o piesa vestimentara in nuanta must-have a sezonului. Este vorba despre electrizantul albastru cobalt, purtat in combinatie cu alb, galben, somon sau gri.

Issey Miyake

Maison Martin Margiela

Z Zegna

Z Zegna

Jacheta din piele, semnatura stilului masculin

Jacheta din piele construieste cu succes, in acest sezon, un look masculin de inspiratie grunge, insa, paradoxal, cu pronuntate influente dandy. Daca la Balmain predomina stilul de motor, reflectat in combinatii vestimentare de factura rebela, pentru Louis Vuitton si John Varvatos o paleta cromatica neutra ramane emblematica pentru stilul masculin.

Louis Vuitton

John Varvatos

Se poarta, in egala masura, jachetele din piele intoarsa, care sfideaza granitele casual catre o abordare mai studiata a modei strazii. Este de retinut combinatia propusa de casa Gucci: o jacheta nude din piele si o pereche de pantaloni albi.

Gucci

Gucci

Sacourile tuxedo

Show-ul Balmain a fost o mostra de moda masculina moderna, materializata in abordarile insolite de piese basic, extravagante, intr-un context casual chic. De atfel, daca trebuie sa definim moda chic in termini de menswear, sacourile tuxedo sunt o definitie de baza. Realizarile de suprapuneri, combinatiile cromatice originale, alaturarea unor ghete de piele intoarsa, iata o parte din noua interpretare a sacourile masculine in contextul casual.

Moschino

Balmain

Balmain

Balmain

Camasile cu imprimeu

Se poarta o gama larga de nuante pentru camasile barbatesti in primavara 2012, iar imprimeurile devin, odata cu prezentarile DSquared2, Etro, Moschino sau Viktor&Rolf, un must absolut. Este de retinut asortarea cu o cravata subtire sau cu un papion, pentru un look dandy statement.

DSquared2

Etro

Moschino

Viktor&Rolf

Pantalonii albi

Pantalonii albi se impun in acest sezon drept tendinta principala in sectorul pret-a-porter al modei masculine. Propune-i partenerului ta sa-i proiecteze in planul unei elegante chic in varianta de costum, precum in show-ul Giorgio Armani, sau sa-i stilizeze intr-un look casual grunge, usor rebel, de inspiratie Ann Demeulemeester. Iata cum pantalonii albi devin o piesa de rezistenta, traversand toate treptele de streetstyle si office in ierarhia tendintelor fashion pentru barbati.

Ann Demeulemeester

Balmain

Giorgio Armani

Maison Martin Margiela

Cardiganul versatil

Pentru ca vorbim despre piese basic, trebuie sa mentionam cardiganul, care, departe de a fi new entry, se inscrie cu succes in topul achizitiilor fundamentale pentru o primavara in tendinta. Acesta satisface stilul pretentios dictat de moda de tranzitie, si ofera posibilitatea de a obtine numeroase tinute interesante. Sugereaza-i iubitului tau un mix eclectic intre o camasa in dungi, un cardigan si o cravata subtire, o pereche de blugi si tenisi sau pantofi oxford.

Emporio Armani

Missoni

Ce inseamna accesoriu statement in moda masculina

Pe piata de pret-a-porter dedicata barbatilor, se impun trei accesorii must-have in acest sezon: pantofii, geanta si cravata.

Pantofi

De la pantofii Oxford , tip brogue, la variante concepute pentru un dandy absolut, incaltamintea masculina mizeaza, in acest sezon, pe un grad ridicat de pretiozitate. Piele intoarsa, piele perforata, piele imitatie de reptila… pielea este textura principala pentru un barbat cu stil. Este momentul sa faca si el o adevarata obsesie pentru pantofi caci modelele sunt atat de interesante incat ii va fi greu sa se limiteze la cateva perechi.

Dolce & Gabbana

Dolce&Gabbana

Cravata vs. papion

Outfit-urile casual sunt stilizate de cravate subtiri, pe tonuri de contrast, precum in prezentarile Dolce&Gabbana si DSquared2, in timp ce o tusa de eleganta este adaugata cu un papion adaptabil atat tinutelor de streetstyle colorate, cat si costumelor de ocazie. Nu uita de camasa cu impriemeu, pentru un contrast de efect.

Dolce&Gabbana

Cavalli

DSquared2

Moschino

Geanta

In acest sezon, exista trei variante de genti pe care un barbat trebuie sa le aiba in garderoba: geanta tip postas, ideala pentru gecile de piele, geanta incapatoare, de mana si geanta tip servieta, care poate fi purtata ca o mapa. Nu, un barbat cu geanta nu inspira feminitate, ci stil si atitudine. Dovada stau show-urile Burberry Prorsum, Emporio Armani si John Varvatos.

Burberry Prorsum

Emporio Armani

John Varvatos

John Varvatos

Ii vei recomanda aceste tendinte iubitului tau?

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x