Thursday, March 28, 2024

Jucaria perfecta pentru copilul mai mare

Must Read
Cu toate ca atunci cand sunt mici, copiii sunt atrasi de jucariile in trend, va trebui sa incerci sa iti impui putin imaginatia in fata dorintelor lor in asa fel incat cel mic sa isi poata puna in valoare capacitatea creativa si inteligenta.

Chiar daca micutii prefera inca sa se joace cu papusi Barbie sau cu masinute cu telecomanda, dupa varsta de trei anisori este mai indicat sa incerci sa ii achizitionati jocuri tip puzzle sau lego care sa il determine sa se concentreze si sa gaseasca solutia rezolvarii jocului.

Asa ca, va trebui sa incerci sa profiti la maxim de faptul ca micutul adora sa coloreze si sa se joace cu puzzle-uri si sa ii dezvolti in acest fel imaginatia, achizitionandu-i acest gen de jucarii.

Nu contest ca fiecare jucarie are farmecul si rolul sau in varsta copilului, insa odata ce acesta va creste va trebui sa devii din ce in ce mai constienta de faptul ca micutul nu are nevoie doar de joaca simpla, ci si de mai multa imaginatie, lucrandu-si in acest fel mintea si abilitatea de a se concentra.

Cu toate acestea, nu toate mamicile se simt pregatite sa faca fata cerintelor bebelusului si nu cunosc care sunt cele mai potrivite jucarii pentru puii lor. Asa ca, pe langa multa informare, mamicile ajung sa ceara sprijinul specialistilor. Si nu trebuie sa uitam, ca, de cele mai multe ori medicii pediatri care ne ingrijesc bebelusii nu sunt la curent cu cele mai inovatoare tendinte aparute in aceasta directie.

- Advertisement -

Potrivit expertilor, cele mai indicate jucarii de dupa varsta de 3 anisori sunt cele care le pun in valoare imaginatia, dandu-le astfel liber la creatia proprie. In acest fel, creierul va fi lucrat destul de mult, bebelusul dobandind un coeficient de inteligenta mult mai ridicat decat in cazul unui copil care este lasat in continuare sa se joace cu masinutele cu telecomanda.

Intr-un cuvant, nu uita de lego, cuburi, puzzle-uri, jocuri care impun dezvoltarea activitatii artistice, dar si jucarii cu ajutorul carora copilul va fi instruit in arta teatrala. De asemenea, mai pot fi achizitionate si jocurile care ii invata cum anume vor trebui sa se poarte in societate, dar si anumite echipamente sportive care sa ii antreneze catre un anumit sport.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x