Tuesday, April 16, 2024

Ceaiul Oolong, un inamic al grasimilor

Must Read
De sute de ani in Extremul Orient, ceaiul Oolong, cunoscut si sub numele de Wu-Long, a fost respectat pentru calitatile sale de vindecare si de capacitatea de slabire. Ceaiul combina aroma si gustul delicios plin de ceai negru, cu unele dintre cele mai bune calitati benefice pentru sanatate ale ceaiului verde. Spre deosebire de cel verde si negru, ceaiul oolong contine cea mai mare cantitate de polifenoli, antioxidanti puternici care protejeaza organismul impotriva unui numar mare de afectiuni.

Un bun aliat impotriva obezitatii

Ceaiul Ooolong este o parte sanatoasa si importanta a dietei chinezesti, intrucat este considerat un bun aliat impotriva obezitatii. Datorita polifenolilor pe care ii contine, ceaiul contribuie la dizolvarea trigliceridelor in exces (trigliceridele sunt in mod normal utilizate de organism ca si combustibil, insa atunci cand sunt in exces ele sunt depozitate).

Reduce efectul de ingrasare pe care il au carbohidratii

Un alt beneficiu al ceaiului Oolong consta in reducerea efectului de ingrasare pe care il au carbohidratii. O dieta bogata in carbohidrati determina cresterea in greutate, prin marirea nivelului de insulina (hormonul responsabil cu „stocarea” grasimii). Intr-un studiu publicat de oamenii de stiinta japonezi de la Centrul de Cercetare din Osaka se arata ca, atunci cand ceaiul oolong este consumat cu un sfert de ora inainte de carbohidrati, acesta reduce cresterea nivelului insulinei. Acest lucru inseamna ca te vei putea bucura linistit de o prajitura dupa ce ai baut ceai Oolong.

- Advertisement -

Stimuleaza metabolismul

De asemenea, ceaiul stimuleaza sistemul nervos, dandu-i un impuls metabolismului. Acest proces de ardere a grasimilor se numeste “termogeneza”. In plus, ceaiul oolong elimina excesul de apa din organism si confera un plus de energie, un beneficiu extrem de important, mai ales in cazul in care consumul de ceai este asociat cu o dieta ceva mai drastica. Astfel, va avea loc arderea tesutului adipos intr-un timp relativ scurt, cu efecte vizibile pe o lunga perioada de timp.

Alte beneficii ale ceaiului oolong

– Contribuie la detoxifierea organismului
– Previne respiratia urat mirositoare
– Stimuleaza sistemul imunitar
– Imbunatateste reflexele, concentrarea si functiile creierului in general

Sfaturi pentru prepararea ceaiului

– Deoarece 100 de grame de frunze sunt suficiente pentru prepararea a 40 de cani cu ceai, este recomandat sa se cumpere ceaiul in cantitati mici.
– Pentru a mentine prospetimea si aroma ceaiului este esential ca acesta sa fie stocat in recipiente ermetice, ferite de lumina sau alte mirosuri. Foloseste un recipient care sa fie plin cu frunze de ceai, deoarece aerul dintr-un recipient pe jumatate plin poate sa cauzeze oxidarea usoara a ceaiului.
– Efecte maxime se pot obtine doar daca se folosesc frunze de ceai, in forma lor naturala. Plicurile de ceai nu ofera acest lucru deoarece contine frunze de ceai macinate foarte marunt, care pierd astfel o parte din proprietati.
– Este foarte important ca apa folosita la prepararea ceaiului sa fie pura si curata, fara gust de clor. De asemenea, nu folosi apa aflata la temperatura de fierbere, altfel vei arde frunzele de ceai oolong, care sunt mai delicate. Apa folosita la infuzie trebuie sa aiba intre 73 si 76 grade Celsius.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x