Thursday, March 28, 2024

Dieta si alimentele ce asigura energia

Must Read
Dieta este o perioada in care ai nevoie de energie. Corpul tau simte ca ii oferi mai putine alimente, dar el are nevoie de aceeasi cantitate de energie ca de obicei. Nu de putine ori cei care incep dieta se simt obositi si somnorosi tot timpul. Organismul are nevoie de nutrieti pentru a functiona normal. Inainte de a vorbi despre ce alimente sunt cele mai bune pentru a mentine echilibrul energetic, iata ce ar trebui să eviti: cafea sau orice alte alimente care contin cafeina. Pe moment te poti simti plin de energie, dar in scurt timp vei deveni si mai letargic.

Nucile si cerealele integrale ajutor in dieta

Alegerea inteligenta a alimentelor te va ajuta sa-ti mentii un nivel energetic crescut si cel mai important: constant. In dieta incearca sa te axezi pe alimente ce au un continut glicemic scazut si putine grasimi. Nucile sunt alimente recomandate pentru efectele benefice pe care le au asupra energiei noastre. Desi sunt considerate nerecomandabile in dieta din cauza continutului crescut de calorii, nucile, migdalele si fisticul contin Omega 3 si proteinele necesare cresterii masei musculare. Mancate in cantitati rezonabile te ajuta sa-ti mentii energia si nu afecteaza silueta.
Dieta este ajutata si de cerealele integrale. Acestea sunt bogate in fibre si pun la dispozitie carbohidrati care sunt absorbiti treptat de organism, asa incat sa fie mentinut constant nu doar nivelul de energie, ci si nivelul insulinei. Mai mult, cerealele integrale reduc riscul aparitiei cancerului si bolilor de inima. Avantajul pe care il aduc in dieta aceste alimente este legat si de rolul de reglator al glucozei. Orezul, secara sau ovazul taie nevoia de a manca ceva dulce.

Calciul din iaurt te fereste de oboseala

Dintre alimentele ce cresc energia amintim si spanacul. Bogat in fier si magneziu, spanacul asigura necesarul din cele doua, astfel incat organismul sa nu mai resimta oboseala in timp ce esti in plina dieta. In plus, spanacul asigura si aportul de vitamina C, B si K, ultima fiind unul dintre cei mai buni antioxidanti. Un motiv serios pentru care spanacul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta atunci cand tii dieta este ca lipsa de energie si oboseala pot duce la migrene si depresii severe.
Iaurtul se afla si el pe lista alimentelor ce asigura cresterea energiei in dieta. Unele studii admit ca iaurtul ajuta la scaderea in greutate datorita continutului ridicat de calciu pe care il pune la dispozitie organismului. Mai mult decat atat, iaurtul este foarte important in dieta pentru ca ajuta organismul sa absoarba in mod inteligent carbohidratii si proteinele procurate din diverse alimente.
In cele din urma sa nu minimalizam energia pe care ne-o dau fructele, in timp ce tinem dieta. Mineralele si vitaminele continute ajuta corpul sa se mentina constant din punctul de vedere al energiei. De exemplu, portocalele prin antioxidantii continuti ajuta la regenerarea rapida a celulelor. De asemenea, bananele contin foarte mult potasiu, substanta fara de care muschii si nervii ar functiona haotic. Afinele si merele bogate in antioxidanti sunt si ele recomandate in dieta.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x