Thursday, March 28, 2024

Dieta “South Beach”: cum sa o urmam?

Must Read
Dieta “South Beach” a fost dezvoltata de cardiologul Arthur Agatston si de dieteticianul Marie Almon. Este o metoda alternative care vine sa inlocuiasca dietele fara grasimi. Desi initial dieta a fost gandita ca un tratament ce trebuia sa previna bolile de inima, ea a fost curand adoptata ca un regim pentru slabire.
Dieta “South Beach” porneste de la idea ca exista carbohidrati buni si carbohidrati rai. Ca urmare dieta va invata ce alimente trebuie sa consumati pentru a slabi fara a elimina grasimile si carbohidratii din alimentatie. In cadrul acestei diete nu veti avea voie sa consumati cereale, orez, cartofi, fructe, paste fainoase, morcovi, alimente dulci si alimente de patiserie.

Cum functioneaza dieta “South Beach”?

Desi seamana cu dieta Atkins, dieta South Beach este mult mai variata si mai permisiva. In cadrul acestei diete se reduc carbohidratii nesanatosi, insa sunt permisi carbohidratii cu indice glicemic redus. De asemenea dieta South Beach sustine consumul grasimilor sanatoase. Cele nesanatoase care cresc colesterolul sunt eliminate din alimentatie.
Dieta South Beach considera ca energia trebuie sa provina din proportia de glucide continuta in fiecare tip de carbohidrati. Aceasta dieta nu sustine lipsa totala a carbohidratilor din alimentatie care sa duca la arderea grasimilor pentru energie. Totodata, dieta South Beach promoveaza consumul carbohidratilor cu indice glicemic scazut intrucat ei sunt considerati ca fiind de buna calitate.

Etapele dietei South Beach

Deoarece se considera ca oamenii iubesc carbohidratii, scopul dietei South Beach este sa convinga oamenii sa renunte la zaharurile din alimentatia lor. Prima etapa a dietei South Beach tine, ca si in cazul dietei Atkins, 14 zile. In timpul acestei etape nu aveti voie sa consumati paine, orez, cartofi, paste fainoase, dulciuri si fructe. Sunt de asemenea interzise bauturile alcoolice si berea. Majoritatea celor care au incercat aceasta dieta au spus ca dupa cateva zile nu au mai simtit nevoie sa consume aceste alimente. Puteti consuma lapte, iaurt fara grasimi si lapte batut. In a doua etapa a dietei South Beach puteti incepe sa introduceti treptat o parte din carbohidratii interzisi, dar nu toti. Pastele pot intra din nou in alimentatie in cadrul acestei etape. Legumele si fructele pot fi de asemenea consumate. Aceasta faza nu are o perioada specifica de timp, ea durand pana la atingerea greutatii dorite.
Ultima faza a dietei South Beach deja nu mai este un regim de slabire, este un stil de viata si va trebui mentinuta totdeauna. In cadrul acestei etape puteti manca deja cat doriti, avand grija sa pastrati in minte cateva din restrictiile dietei South Beach.
Dieta South Beach este promovata de specialisti intrucat intruneste toate caracteristicile unei diete sanatoase. Dieta este bogata in toate alimentele necesare unei alimentatii sanatoase: legume, fructe, cereale integrale si proteine. Dieta South Beach este recomandata unei categorii mai mari de persoane intrucat nu impune reguli foarte stricte si poate fi urmata usor. Urmand aceasta dieta, oamenii vor arata mai bine si vor avea o viata mai sanatoasa. De asemenea dieta intareste inima, plamanii, oasele si alte parti ale organismului.
In concluzie, daca doriti sa va detoxifiati organismul si sa slabiti in mod usor, alegeti dieta South Beach.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x