Thursday, March 28, 2024

Diete alimentare in functie de grupele de sange

Must Read
Grupele de sange sunt strans legate de alimentatia oamenilor. Studii recente au demonstrate ca trebuie sa avem grija ce alimente consumam, deoarece aceasta legatura intre alimentatie si grupele noastre de sange afecteaza sanatatea organismului nostru. Dieta in functie de grupele de sange a fost prezentata de medicul Peter D’Adamo, el sustinand ca grupele de sange controleaza felul in care corpul nostru utilizeaza nutrientii din alimente. Fiecare grupa de sange actioneaza diferit de aceea trebuie sa avem o alimentatie ce se bazeaza pe nevoile organismului nostru. Cele 4 grupe de sange au primit nume diferite: grupa 0 (vanatorul), grupa A (cultivatorul), grupa B (nomadul) si grupa AB (misteriosul).

Ce alimente pot consuma primele doua grupe de sange?

Persoanele care au grupa de sange 0 fac parte din grupul vanatorului. Aceasta este cea mai veche grupa de sange din punct de vedere al evolutiei speciei umane. Cei ce au grupa 0 au o aciditate gastrica crescuta, de aceea digera foarte usor alimentele pe baza de carne. Persoanele cu grupa 0 trebuie sa consume multe alimente bogate in proteine precum carne de pui sau curcan, peste, lactate si oua. Pentru a scadea in greutate ei trebuie sa renunte la alimentele pe baza de gluten, deoarece metabolismul lor este mult mai lent. De asemenea ei pot practica sport cu usurinta.

Grupa de sange A defineste grupa cultivatorului. Cei din aceasta grupa sunt in mare parte vegetarieni. Ei sunt predispusi la boli de inima si la obezitate, de aceea ar trebui sa nu consume alimente pe baza de carne. Oamenii cu grupa de sange A au de obicei un metabolism lenes si probleme in digerarea proteinelor de origine animala. De aceea ei ar trebui sa se bazeze cel mai mul in alimentatie pe fructe si legume. Cu toate acestea, cartofii si varza nu sunt indicati celor din grupa cultivatorului.
Nomadul si misteriosul: ce alimente definesc aceste grupe?

Grupa de sange B este grupa nomadului. La momentul de fata nu se stie exact cum s-a dezvoltat aceasta grupa, de aceea exista numeroase teorii controversate. Persoanele din aceasta grupa au un sistem imunitar puternic si un metabolism bun, de aceea nu au prea multe restrictii alimentare. Ei pot consuma atat produse de origine animala cat si fructe si legume fara probleme. Cu toate acestea nu este indicat sa consume cantitati mari de carbohidrati. Mai mult, cei care au grupa de sange B au o rezistenta fizica sporita si pot face aproape orice fel de exercitii fizice.

- Advertisement -

Ultima grupa de sange este grupa AB sau grupa misteriosul. Aceasta grupa a aparut dupa ce grupele A si B au fuzionat. Prea multe informatii nu sunt cunoscute despre aceasta grupa, dar se stie ca organismul prezinta anumite sensibilitati. Cei cu grupa de sange AB ar trebui sa consume fructe si legume, lactate degresate si carne foarte slaba pentru a nu-si obosi organismul. Nu sunt indicate condimentele, fructele de mare si alimentele bogate in grasimi. Pentru a putea slabi trebuie sa faceti exercitii fizice saptamanal si sa le combinati cu dieta specifica acestei grupe de sange.

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x