Friday, March 29, 2024

Scapa de kilogramele in plus cu ceai de chimen dulce

Must Read
Ceaiul de chimen dulce este un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. In cazul in care nu ai auzit pana acum de beneficiile chimenului dulce asupra siluetei, afla ca poate fi folosit cu succes in procesul de slabire.
Consumat in mod regulat, sub forma de ceai, chimenul dulce contribuie la scaderea in greutate.

Bogat in vitaminele B si C

Chimenul dulce este o sursa excelenta de vitamina C si vitamine din complexul B. Astfel, consumul de seminte de chimen dulce contribuie la intarirea sistemului imunitar si la reducerea colesterolului rau. Intrucat este bogat si in fibre, chimenul dulce ajuta la buna functionare a sistemului digestiv.

Un bun diuretic si laxativ

Pe langa faptul ca actioneaza ca un supresor al apetitului, ceaiul de chimen dulce este de asemenea un bun diuretic si laxativ, cat si un antioxidant si stimulent al metabolismului. Datorita acestor proprietati, ceaiul de chimen este recomandat in curele de slabire.

Desi are efecte benefice remarcabile, ceaiul de chimen dulce isi va face efectul in timp, motiv pentru care este recomandat sa se bea pe o perioada mai lunga de timp.

- Advertisement -

Mod de preparare

Pentru a prepara un ceai de chimen dulce in combinatie cu urzica ai nevoie de o lingura de seminte de chimen dulce si doua linguri de frunze de urzica, peste care se toarna 3 cesti cu apa si se pune la fiert. Daca vrei sa prepari un ceai doar din seminte de chimen dulce, toarna 4 linguri de seminte in apa care deja a dat in clocot, dupa care lasa ceaiul sa fiarba inca 5 minute, iar apoi ia-l de pe foc si lasa-l la infuzat timp de 5 minute. Ceaiul se poate bea atat cald, cat si rece, de 3-4 ori pe zi.

Atentie !

Consumul excesiv de ceai de chimen dulce poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv, cauzand spasme. De asemenea, ceaiul de chimen dulce nu este recomandat femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de epilepsie. Chimenul dulce poate fi toxic in doze mari, asadar nu depasi doza recomandata. In cazul in care ai alergie la chimen, intrerupe consumul de ceai si adreseaza-te unui medic. Simptomele cele mai frecvente sunt: mancarimile si inrosirea pielii.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x