Thursday, March 28, 2024

Slabeste cu ceai de lamaie!

Must Read
Ceaiul preparat din apa cu suc sau coaja de lamaie este o bautura care hidrateaza organismul si intareste sistemul imunitar. Lamaile sunt fructe cu proprietati miraculoase, datorita numeroaselor beneficii pe care le au asupra organismului.

Pe langa faptul ca lupta impotriva bolilor, datorita continutului mare de vitamina C, ceaiul de lamaie este un aliat bun impotriva kilogramelor in plus, contribuind la scaderea in greutate.

A bea ceai de lamaie este o cale simpla si naturala de a beneficia de proprietatile acestui fruct, iar prin combinarea lui cu alte alimente care contribuie la arderea grasimilor, procesul de slabire va avea loc mult mai usor.

Combate balonarile

Apa in sine are un rol important in procesul de slabire. Hidrateaza organismul si contribuie la eliminarea excesului de sare si toxine din corp. Asociatia Americana de Dieta recomanda consumul a 13 cesti cu apa in fiecare zi. Insa, atunci cand combini apa cu suc de lamaie, efectul benefic al apei este intensificat. Consumul regulat de ceai de lamaie te ajuta sa previi balonarile si retentia de apa din organism.

- Advertisement -

Contribuie la absortia catechinelor in organism

Studiile realizate la Universitatea Purdue arata ca lamaia contribuie la absortia catechinelor in organism, substante de natura polifenolica cu proprietati antioxidante care se gasesc in compozitia ceaiului verde. Atunci cand acidul ascorbic este prezent in organism, catechinele se absorb de 3 ori mai repede in sange. Acestea au rolul de a grabi procesul de ardere a grasimilor abdominale, in special atunci cand se recurge si la un program de exercitii fizice. Asadar, atunci cand prepari ceaiul de lamaie adauga si un pliculet de ceai verde, pentru a beneficia de efectele benefice ale celor doua ingrediente.

Recomandat pentru o digestie buna

Acidul citric din compozitia lamailor ajuta la digestie si la detoxifierea rinichilor si a ficatului. De asemenea, acidul citric neutralizeaza aciditatea prezenta in tractul gastrointestinal. Acest lucru este esential pentru a mentine buna functionare a organismului, prevenind astfel balonarile si constipatia, ce pot cauza cresterea in greutate.

Inhiba cortizolul, hormonul stresului

De asemenea, vitamina C din compozitia lamailor are rolul de a inhiba hormonul stresului, numit cortizol, responsabil pentru acumularea de kilograme, intrucat acesta amplifica nevoia de a consuma alimente bogate in calorii. Un studiu efectuat la Universitatea Yale arata ca nivelele ridicate de stres din organism au un efect negativ asupra aspectului fizic al femeilor. S-a descoperit ca persoanele stresate au mai multa grasime abdominala, spre deosebire de cele care sunt, in general, relaxate.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x