Thursday, March 28, 2024

Dilema de tatic: cum aleg caruciorul perfect pentru bebelus

Must Read
Caruciorul poate fi cel mai bun prieten al unui parinte, dar se intampla uneori ca alegerea facuta sa fie una neinspirata, care sa va provoace neplaceri.Care sunt criteriile pe care trebuie sa le urmariti atunci cand doriti sa achizitionati un carucior de la un magazin online?

Caruciorul poate fi cel mai bun prieten al unui parinte, dar se intampla uneori ca alegerea facuta sa fie una neinspirata, care sa va provoace neplaceri. Care sunt criteriile pe care trebuie sa le urmariti atunci cand doriti sa achizitionati un carucior de la un magazin online?

Pe piata exista diverse modele, potrivite pentru fiecare stil de viata, asa ca trebuie sa va ganditi in primul rand care sunt necesitatile dvs si mai ales ale copilului si apoi sa alegeti caruciorul.

Cele mai importante sunt sistemele de siguranta ale caruciorului. Inainte de a face achizitia verificati cat de stabil este caruciorul si daca el ramane in pozitie vericala in cazul in care o geanta de infasat este atasata de maner.

Verificati cu atentie hamurile de prindere ale caruciorului. Sistemul de prindere in 5 puncte este cel mai potrivit pentru bebelusi si chiar pentru copilasi mai mari, in cazul in care se fac drumuri mai lungi.

- Advertisement -

Pentru calatorii ocazionale cum ar fi cumparaturile in centre comerciale este de ajuns si un sistem de prindere in 3 puncte.

Verificati bine daca exista colturi ascutite sau zone in care copilul s-ar putea rani.

Rotile si manerul caruciorului

Inainte de a cumpara caruciorul ar fi bine sa il vedeti in realitate si sa il testati intr-un showroom. Verificati inaltimea manerului si vedeti daca este confortabila pentru dvs.

Parintii mai inalti ar trebui sa opteze pentru carucioare cu maner reglabil pe inaltime, ca sa nu se aplece.

Daca mergeti la cumparaturi cu bebelusul, alegeti carucioare care se manevreaza usor in spatii aglomerate, cat mai versatile.

Se recomanda o proba de impins caruciorul in ritm mai alert ca sa va asigurati ca nu va loviti picioarele de roti in timpul mersului.

In privinta manerelor, vi le recomandam pe cele acoperite cu material moale, tip spuma poliuretanica, mult mai ergonomice si cu un aspect estetic placut.

Extrem de apreciate si moderne sunt carucioarele cu maner reversibil, care va permit sa aveti contact vizual cu bebe atunci cand este mic, ca apoi cand bebelusul creste si vrea sa descopere lumea, sa il orientati cu fata catre extrerior.

Accesorii pentru carucioare copii

Daca mergeti la cumparaturi, alegeti fie un carucior care are tavita mare de cumparaturi sau la care se poate atasa o geanta de schimbat scutece.

Unele carucioare au in dotare atat cos mare de cumparaturi, cat si un organizer pentru mamica sau o bara cu jucarii si suport pentru biberon.

Click aici pentru a vedea toate accesoriile pentru carucioare.

Dimensiunile si plierea carucioarelor

Foarte important este sa verificati modul de pliere si depliere al caruciorului si sa vedeti cat spatiu ocupa atunci cand este pliat, daca intra cu usurinta in portbagaj.

Repetati operatiunea de pliere si depliere a caruciorului de cateva ori pentru a va asigura ca va puteti descurca cu usurinta.

Carucioarele usoare

Carucioarele usoare cu sistem de strangere tip umbrela sunt cel mai modern tip de carucioare de pe piata, iar noile modele au aproape toate caracteristicile carucioarelor clasice: scaune rabatabile, cos de cumparaturi, umbrela de soare sau husa de ploaie.

Carucioarele usoare sunt excelente pentru calatorii, mersul la cumparaturi sau excursii la ZOO. Important insa este sa verificati de la ce varsta recomanda producatorul folosirea lor pentru ca cele fara scaun rabatabil nu pot fi folosite pentru copilasii ce nu stau singuri in fundulet.

TOP 3 cele mai usoare carucioare:

    Maclaren Carucior Volo 4Kg
    Maclaren Carucior Triumph 5.2Kg
    Carucior Graco Nimbly 7.8Kg

Carucioarele standard

Sunt mai mari si mai grele decat cele usoare, dar sunt mult mai spatioase si ofera mai mult confort bebelusului.

Pot fi prevazute cu diverse accesorii precum ar fi cosul de cumparaturi, organizer-ul pentru mamici, suport de pahare, husa de ploaie, umbrela.

Indicat este sa optati pentru un carucior standard cu sistem de pliere cu un singur click, cu o singura mana. Ele ocupa mai mult loc in portbagaj, dar noile modele au fost adaptate astfel incat sa nu mai existe acest inconvenient.

Carucioarele cu 3 roti

Parintii activi, mai ales cei care iubesc alergarea, jogging-ul vor opta cu siguranta pentru acest tip de carucior.

Carucioarele cu 3 roti sunt prevazute cu roti mari, sunt robuste si merg cu usurinta pe orice tip de teren. Acest tip de carucioare ocupa mai mult spatiu atunci cand sunt pliate si ar fi bine sa fie prevazute cu huse pentru anvelope pentru a nu murdari interiorul portbagajului.

Sisteme de calatorie

Aceste carucioare sunt cea mai buna alegere pentru parintii ocupati, cei care trebuie sa calatoreasca mult cu masina. Cosul auto al caruciorului se prinde cu usurinta de bancheta din spate a masini, iar cand ajungem la destinatie, se scoate cu usurinta din masina, fara a trezi bebelusul si se fixeaza de partea sport a carutului sau se prinde direct pe sasiu (in functie de model).

Pentru anumite sisteme de calatorie inclusiv landoul poate fi fixat pe bancheta din spate a masinii si apoi prins de sasiul caruciorului la ajungerea la destinatie.

In concluzie, recomandarea noastra este sa treceti pe hartie punctele importante pe care le urmariti in alegerea caruciorului si apoi sa alegeti modelul care intruneste cat mai multe din aceste aspecte.

TOP sisteme de calatorie:

    Carucior Graco Quattro Tour Deluxe TSB
    Carucior Graco Symbio 3 in 1
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x