Tuesday, April 16, 2024

Toamna 2012: Descopera cea mai populara tendinta in materie de pantofi

Must Read
Atunci cand vorbim despre inovatie in sectorul accesoriilor, colectiile catwalk isi indreapta atentia, in fiecare an, catre modelele de pantofi care promit sa devina noile embleme ale sezonului. In 2010, cizmele peste genunchi reinventau silueta feminina si deveneau piesa must-have de pe lista de shopping a fiecarei fashioniste. In 2011, incaltamintea din piele de reptila inlocuia textura animal print. In 2012, designerii abadoneaza structura si textura in favoarea detaliilor.

Magazine recomandate de catre noi:
www.matar.ro ; www.storefashion.ro ; www.b-mall.ro

In noul sezon, evidentierea varfului, prin combinatii de culori si materiale, a devenit o tendinta puternica, abordata, in versiuni si viziuni diferite, de casele de moda importante si denumita, generic, “cap-toe”.

Pantofii cap-toe

Stiletto clasici

Modelele traditionale de stiletto, fie pe tipar clasic, fie slingback (decupati la spate), sunt stilizate, in acest sezon, prin designul “cap-toe”: varful este evidentiat prin contrast cromatic, prin aplicatii de pietre sau prin texturi excentrice, precum pielea de reptila.

Emilio Pucci

Christian Siriano

Emilio

Pucci

Pantofii cu bareta pe glezna

Modelul “cap-toe” a reusit sa imprime unui design retro, pantofii cu bareta pe glezna, un look modern, care, in prezentarea Marni, s-a transformat intr-o abordare avangardista. Detaliile metalice ale varfului pantofilor au devenit detaliul de referinta in colectiile de accesorii semnate Donna Karan, Louis Vuitton si Marni.

Donna Karan

Marni

Pantofi cu mai multe curele

Curelusele dispuse sub forma de X, de T sau chiar sub forma de bandaj au reprezentat o abordare a pantofilor “cap-toe”, prezenta in show-urile Prada, Marni, Balenciaga si 3.1. Phillip Lim. Este de remarcat inventivitatea designerilor, care, in fiecare sezon, reusesc sa impresioneze printr-o abordare proaspata a unei tendinte new-entry, fara a cadea in capcana uniformizarii.

3.1. Phillip Lim

Prada

Marni

- Advertisement -
Balenciaga

Pantofi cu detalii transparente

Pantofii cu detalii transparente au fost prezentati, inca din sezonul anterior, in colectia Christian Louboutin, insa toamna 2012 evidentiaza aceasta abordare prin aplicatii excentrice si contrast. Am regasit aceste modele in show-urile The Blonds si Peter Som.

Peter Som

The Blonds

Modele avangardiste de pantofi

Prezentarea de catwalk Louis Vuitton a propus modele de pantofi cap-toe inspirate din designul popular in randul aristocatiei franceze, din timpul celebrului monarh Ludovic al XVIII-lea. De remarcat felul in care Marc Jacobs reuseste sa transforme istoria stilului intr-o promisiune a avangardei. La Christian Dior, problema pantofilor peep-toe a fost rezolvata, iar casa de moda Chanel mizeaza pe o combinatie intre blana, varf metalizat si decupaje laterale.

Chanel

Christian Dior

Louis
 Vuitton

Botinele cap-toe

Colourblocking: neutru vs. indraznet

Una dintre cel mai intens valorificate tendinte ale ultimelor sezoane, colorblocking-ul este artificiul preferat de artistii creatori ai caselor de moda Donna Karan, Etro, Rue du Mail si Vivienne Westwood pentru a distinge varful botinelor de restul modelului. Combinatiile de texturi joaca, de asemenea, un rol important: pielea intoarsa si materialul textil, pielea naturala si pielea lacuita, blana de ponei si pielea de reptila, acestea sunt doar cateva dintre detaliile care fac diferenta.

Donna Karan

Etro

Rue du Mail

Vivienne Westwood

Botine cu modele Oxford

Tendinta “cap toe” si-a pus amprenta si asupra modelelor Oxford, urmand aceeasi directie a opulentei si a inventivitatii artistice, ce rezida in combinatiile excentrice de texturi. Sireturile contribuie la construirea unui look britanic, chiar si atunci cand clasicul, specific englezesc, este inlocuit de tocuri arhitecturale si materiale excentrice.

Dries van Noten

Fendi

Incataminte cu decupaje

Dupa ce au stilizat creatiile vestimentare ale sezonului, designerii transforma decupajele intr-o abordare artistica a botinelor cap-toe. Derek Lam propune botinele cu bareta pe glezna, in timp ce casa de moda Etro mizeaza pe decupajele laterale, care dobandesc un aer retro.

Derek
 Lam

Etro

Incaltaminte cu detalii inedite

Daca vrei sa adaugi o pereche de botine excentrice colectiei tale de pantofi, iti recomandam sa investesti, in acest sezon, in modele cap-toe care mizeaza pe detalii: cureluse multiple, benzi elastice cu design de inspiratie military, combinatii de material textil si piele lacuita.

Fendi

Paul Smith

Oscar de
 la Renta

Ce gasesti in magazine:

Mango, 400 lei

Bershka, 149 lei

Stradivarius, 159 lei

Zara, 219 lei

Stradivarius, 159 lei

Zara, 399 lei

Pantofii isi gasesc intotdeauna noi forme de intepretare pe catwalk, fie din dorinta creatorilor de moda de a satisface fetisul femeilor pentru incaltaminte, fie ca rezultat al imaginatiei debordante, caracteristica designerilor. Modelele “cap-toe” s-au nascut din intentia designerilor de a aduce un elogiu varfului ascutit, abandonat intr-un con de umbra, timp de cateva sezoane. Tu vei aborda acest trend?

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x