Thursday, March 28, 2024

Cadouri de Valentine’s Day pentru ea si pentru el

Must Read

Sarbatorita in fiecare an pe 14 februarie in majoritatea tarilor lumii – “Valentine’s Day”- (denumire preluata de la americani), “Ziua indragostitilor” (la romani) sau “Ziua tuturor inimilor” (la suedezi), sarbatoreste cel mai spectaculos sentiment cu care divinitatea ne-a binecuvantat.

O zi in care ne amintim cu totii sa spunem “te iubesc” si sa multumim pentru ca suntem iubiti sau sa iertam in numele iubirii. Si nu in ultimul rand, un prilej pentru cadouri-surpriza si pentru oferit in dar unele dintre cele mai frumoase flori (aviz barbatilor care isi amintesc doar in acesta zi sa cumpere flori).

Importata de romani si adaptata cu mult mai mare fast decat sarbatoarea traditionala, blamata de nationalisti, dar apreciata de cei mai multi, traditia Sfantului Valentin ne pune pe toti in alerta.

Barbatii alearga haotic in cautarea unui cadou autentic, iar femeile isi doresc sa isi suprinda iubiti sau sotii.

- Advertisement -

Prinsi intr-o relatie de scurt timp sau maturizati intr-o relatie de lunga durata, atat noi cat si ei, ne dorim cadoul care sa se plieze perfect pe dorintele celuilalt.

Pentru inceput, m-am gandit sa va aduc la cunostinta cateva cadouri pe care le puteti reinventa sau chiar descoperi pentru prima oara.

Cadouri pentru ea:

1. Adu un bucatar acasa si lasa-l sa gateasca pentru iubita ta – numai asa se poate simti – macar o data intr-un an – cu adevarat rasfatata.

2. Fa-i o declaratie in public; poate la cinema inainte de inceperea filmului scrie-i pe ecran cat de mult o iubesti.

3. Ofera-i in dar un weekend intreg la spa sau un masaj de relaxare in doi.

4. Du-o intr-un pub unde se asculta numai un gen de muzica (acel gen care o relaxeaza si o face fericita) sau la un restaurant cu mancare specifica unei regiuni care o incanta.

5. Invit-o la teatru sau la opera – daca e una dintre pasiunile ei – iar tu nu o asculti niciodata cand iti spune ca isi doreste sa mergeti macar o data la un spectacol cu actorii ei favoriti.

6. O zi intreaga la shopping, fara sa se gandeasca la preturi sau reduceri.

7. “Valentine’s Day” este cel mai bun prilej pentru o cerere in casatorie ca-n povesti.

8. Cumpara-i cea mai noua carte pe care nu si-a cumparat-o inca, dar si-o doreste.

9. Daca nu ai un buget limitat, organizeaza-i o cina romantica in Turnul Eiffel sau o noapte in Praga.

10. Ii plac cainii, dar nu are inca unul – cumpara-i un catelus viu si pune-l printre altii de plus in camera ei, dis-de-dimineata.

11. E pasionata de dulciuri? Fie du-o la o cofetarie recunoscuta pentru deliciile rafinate, fie cumpara-i multe dulciuri si ofera-i-le in dar.

12. Sunteti doua firi joviale si apreciati umorul-ironia? In cazul acesta ii poti desena cateva imagini comice care sa ilustreze obiceiuri sau intamplari din viata ei si ascunde-le prin casa.

13. Daca vrei sa fii cu totul si cu totul special si nu te multumeste nimic din ce am spus mai sus, cumpara-i florile preferate cu o zi inainte si declara-i (pe un biletel sau fata in fata) ca numai o femeie speciala primeste flori inainte de “Valentin’s Day”.

14. Ar vrea mai mult decat orice altceva sa mearga la un concert? Atunci nu ezita sa cumperi bilete la un concert exact de “Ziua indragostitilor”.

15. O ultima idee care sa te inspire (dar nu mai putin importanta decat celelalte) este valabila numai daca cea careia i-ai daruit inima iubeste mult florile. Daca da, nu mai sta pe ganduri si cumpara cat de multe flori poti, aseaza-le in vaze si pune-le peste tot in camera ei, inainte sa se trezeasca.

Cadouri pentru el:

1. Daca sunteti un cuplu fara inhibitii, iar partenerul tau ar aprecia un cadou extravagant, cumpara-i bilete la cel mai faimos spectacol de cabaret din lume “Moulin Rouge”.

2. Spune-i ca iubirea ta pentru el a ramas intacta plutind deasupra pamantului intr-un balon, elicopter, motodeltaplan, avionul ultrausor sau intr-o motoparapanta. Asigura-te ca ii plac sporturile extreme si nu te aventura cu o astfel de supriza daca stii ca nu sta foarte bine cu inima.

3. Iubeste marea? Nu ezita sa cumperi doua bilete pentru un weekend la mare, iarna, si ca sa incercati si ceva iesit din comun, ofera-i o experienta unica cu hovercraft-ul.

4. Daca iubitul tau apreciaza cadourile simple, dar haioase – investeste intr-o pereche de sosete colorate sau intr-o pereche de butoni bijuterie.

Pe scurt si pentru inspiratie – traditii specifice ale unor popoare vrednice de interesul nostru:

America

In trecut, americanii tratau ziua indragostitilor cu mai mult umor si cu mai putina seriozitate, trimitandu-si scrisori “presarate” cu umor rece sau uneori cu mesaje politice.

In prezent, au abordat o atitudine mai serioasa si sunt concentrati pe cadouri gustoase sau decoratiuni simbolice.

Australia

In tara- continent, Australia, oamenii se raporteaza la sarbatoarea iubirii cu interes rafinat: isi fac unii altora cadouri din matase frumos parfumata, ornate cu flori.

Un alt cadou aparte pentru australieni si niciodata demodat este cel materializat in scoici colorate.

Ca sa demonstreze ca standardele sunt foarte inalte si – implicit – cadourile foarte scumpe, unii dintre ei ofera cadourile in cutii decorate intr-un stil aparte.

Danemarca

In Danemarca, umorul sta la loc de cinste atunci cand vine vorba de iubire, de aceea de “Valentine’s Day”, danezii isi trimit scrisori amuzante numite “gaekkebrev” cu expeditor anonim.

Daca cei care primesc scrisoarea ghicesc si numele expeditorului va trebui sa ii daruiasca, la randu-i, un ou de Paste.

Un cadou mai serios si, de asemenea, destul de des intalnit, consta in felicitari transparente care, puse in lumina, reflecta o imagine cu doi indragostiti.

Franta

Daca nu aveti o pereche, puteti sa va inspirati din traditia nu tocmai obisnuita a francezilor. In trecut, acestia mergeau din casa in casa pentru a-si cauta partenerul; daca cel ales nu raspundea cu aceeasi atitudine, se facea un foc in fata casei pentru arderea tuturor amintirilor legate de persoana in cauza.

Scotia

Pentru scotieni, ziua indragostitilor este un alt prilej pentru un nou festival, o zi propice anuntarii logodnei sau ziua in care cei mai multi indragostiti se casatoresc.

Japonia

Japonia te introduce intr-o lume noua cu obiceiuri total diferite. Asadar, daca vreti sa aduceti o parte din Asia in relatia voastra de iubire, puteti sa alegeti cadou pentru iubita o ciocolata neagra, denumita de japonezi “hon-mei” atunci cand are conotatii intime, si “kiri-choco”cand este destinata prietenilor sau rudelor.

Pe 14 martie, iubita care a primit ciocolata de Valentin’s Day va darui inapoi ciocolata alba, in semn de recunostinta.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x