Friday, March 29, 2024

5 reguli de dieta pentru incepatori

Must Read
Decizia de a slabi este usor de luat, dar deobicei nu este chiar asa de usor sa incepi o dieta de slabit. Sunt atat de multe diete promovate in media si este aproape imposibil sa stii de unde sa incepi atunci cand urmezi o dieta pentru prima data. Multe diete promit rezultate rapide de slabit, dar de multe ori promoveaza un stil de mancat pe care nu il poti urma tot timpul si nu il poti mentine pe termen lung. Altele ofera solutii pe termen lung, dar se bazeaza in mare parte pe numaratul caloriilor si parca fac din fiecare masa un exercitiu de matematica. Amandoua pot face un cosmar din urmatul unei diete.
Sunt atat de multe informatii contradictorii pe internet, reviste si in randul exertilor in slabire ceea face sa para descurajator sa urmezi o dieta de slabit. Unele surse spun ca, carbohidratii putini este calea, iar altii vorbesc de grasimi putine. Altii spun ca grasimea este buna atata timp cate este cea potrivita. Fructele contin vitamine si minerale esentiale, dar au prea mult zahar; uleiul de masline este plin de antioxidanti sanatosi dar si plin de calorii. Nu este de mirare ca multi care urmeaza o dieta se trag de par cu frustrare.

Este tentant sa te avanti in dieta care promite rezultate bune intr-un timp scurt, dar este important sa tii minte atunci cand incepi o dieta pentru prima data ca, cu cat este mai simplu planul de mancare, cu atat este mai usor sa te tii de el si vei obtine rezultate pe termne lung. Trebuie sa iti dezvolti obiceiuri de mancat sanatoase pe termen lung. Tine minte slabitul nu este constant, in unele saptamani vei pierde mai mult in altele mai putin si in unele poate chiar vei pune ceva pe tine. Nu lasa acest lucru sa te descurajeze. Sunt atat de multi factori care ne afecteaza greutatea pe termn scurt si este mai important sa te uiti la intreaga imagine pe termen lung. Persevereaza si vei vedea rezultate pana la urma.

5 reguli de dieta pentru incepatori

Pentru a te ajuta daca este prima data cand incepi o dieta uite cateva sfaturi pentru a slabi rapid (dar intr-o maniera sanatoasa).
1 Seteaza-ti scopuri relaliste si tine-te de ele
Slabitul sanatos este considerat a fi 0.5 – 1 kg pe saptamana. Poate nu suna mult si mai ales daca esti cu mult peste greutatea normala, dar tine minte daca slabesti prea repede, nu numai ca este rau pentru corpul tau, dar iti va fi si mai greu sa te mentii. Pentru a avea rezultate sanatoase in slabire in genereal trebuie sa reduci numarul caloriilor cu 500 – 1000 pe zi. Poate fi la fel de simplu ca si renuntarea la gogosile de dimineata, sau reducerea portiei de mancare, sau alegeri mai sanatoase pe parcursul zilei.
Identificand alimentele bogate in calorii si inlocuindu-le cu alternative slabe in calorii poate fi o metoda usoara de a elimina numaratul excesiv al caloriilor. Inlocuieste biscuitii cu fructe, bauturi racoritoare cu apa sau bauturi dietetice si esti pe calea cea buna. Ia in considerare o greutate sanatoase pentru intaltimea ta si apoi seteza-ti telul.
Fii constient la modelele de a manca pe care le introduci in viata ta si pe care le gasesti mai usor de urmat. Nu este bine sa urmezi o dieta cu plan de mancare scump daca ai un buget, sau sa mananci 10 gustari mici pe zi daca ai o slujba agitata care nu iti permite sa te opresti sa mananci asa des. Cu cat isi faci mai usoare schimbarile de dieta cu atat iti va fi mai usor sa ai rezultate pe termen lung.
2 Evita sa iti bei caloriile
Caloriile consumate in bauturi sunt des uitate atunci cand te gandesti la o dieta de slabit. Tine minte unele bauturi contin multe calorii neasteptate. Ocoleste bauturile racoritaore cu zahar, bauturi cu mult lapte. Tine minte alcoolul este bogat in calorii, si are putine valori nutritionale.
Desi sunt bogati in nutritenti sucurile sunt si bogate in calorii deci este important sa te limitezi. De asemenea fii constient ca multe alte alegeri “sanatoase” cum ar fii smoothies pot fi bogate in calorii datorita continutului ridicat de zahar si portiei mari.
3 Consuma portii mici si frecvente
Mancand in portii mici si frecvent iti stimulezi metabolismul, insemnand ca arzi caloriile mai eficient. Facand aceste mese bogate in proteine si carbohidrati inseamna de asemena ca vei fi plin pentru mai mult timp si este mai putin probabil sa te simti flamand si sa recurgi la alegeri alimentare proaste.
4 Alege optiuni cu putine grasimi
Majoritatea oamenilor stiu grasimea ca fiind numarul 1 inamic al celui care tine o dieta, si au dreptate. Grasimea are cel mai mare numar de calorii/gram dintre toti macronutrienti; deci daca reduci consumul de graimi in mod automat vei reduce numarul caloriilor. Cea mai simpla metoda ce a face acest lucru este sa alegi optiuni cu grasimi putine. Pe langa acest lucru incearca sa reduci grasimea din gatit. Treci la tehnici de gatit cu putine grasimi cum ar fi gratarul. O canitate mica de grasimi nesaturate sanatoase cum ar fi uleiul de masline este bun pentru sanatatea ta. In final limiteaza consumul de alimente pe care le stim ca au multe grasimi cum ar fi, chips, hamburger, inghetata.
5 Arde mai multe calorii
Pentru o slabire optima, este bine nu numai sa reduci caloriile pe care le consumi, dar deasemenea mareste si caloriile pe care le arzi. Daca numarul caloriilor pe care le consumi este mai mare decat numarul caloriilor pe care le arzi atunci vei pune kilograme pe tine. Atunci pentru a inbunatati slabitul, cea mai buna optiune este sa arzi mai multe calorii decat consumi. Marind deficitul de energie. Tine minte ai nevoie de calorii pentru functiile corporale, deci dietele cu foarte putine calorii nu sunt recomandate.
Gaseste un exercitiu care iti place, pentru ca este mult mai probabil sa te tii de el. Nu alege un sport doar pentru ca arde caloriile mai eficirent, este mult mai bine sa alegi ceva ce iti place care arde mai putine calorii si sa il practici mai des.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x