Friday, March 29, 2024

Cum imatriculezi un moped sau un scuter de 49 cc

Must Read
Am si eu un scuter de 49 de cc , Kymko Agility 50 , un scuter care isi merita toti bani, E in 4 timpi si are un consum de 2 litri la suta de kilometri. Nu l-am cumparat nou , m-a costat cam 400 de euro. Ma gandesc si eu sa-l imatriculez. Fiind de 50 cc am sperat ca taxele sa fie mici. Surpriza !

Daca vrei sa inmatriculezi un moped sau un scuter de 49 trebuie sa-ti faci carte de identitate la Registrul Auto Roman. M-am dus la RAR… Politicos am fost intrebat daca mi-am facut programare telefonica. Obligatoriu e sa-ti faci programare pentru RAR la 0219672. Mi-a raspuns o doamna politicoasa si am reusit sa-mi fac programarea in aceasi zi. Totul bine. Am complectact o cerere , dupa care am mers sa platesc…395 de lei ! Sa lesin ! Dar daca nu iti faci carte nu circuli.

Deoarece actele de provienenta nu sunt conform noilor reglementari a fost necesar sa i-au o declaratie notariala ca am achizitionat motoscuterul din piata si nu exsita actele de provenienta. In afara faptului ca preturile sunt foarte mari pentru a inmatricula un moped sau un scuter de 49 , cei de la RAR au fost binevoitori.

Dupa ce am sa primesc cartea de identitate a scuterului , trebuie sa fac o cerere si achit la primarie circa 55 de lei pentru inmatriculare si numere. Apoi urmeaza asigurarea care e peste 100 de lei pe jumatate de an . Ce pagube poti face cu un scuter de 49 ? Probabil va trebui sa fac si ITP-ul.

Problema ceea mai mare este ca in loc sa fie incurajata folosirea mopedelor si a scuterelor in circulatia urbana pentru a reduce poluarea si aglomeratia , taxele de inscriere sunt extrem de mari. Pe scurt un scuter second- hand m-a costat cam 400 de euro, 360 de lei CI, 100 lei + RCA, 50 de lei declaratia notariala, 55 de lei inscrierea la primarie , 60 de lei ITP. In plus nu se stie exact cum se poaate obtine permisul auto doar pentru mopede si scutere sub 50 de cc.

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x