Friday, March 29, 2024

Sfaturi de sanatate si fitness pentru femei

Must Read
Aici vom impartasi cateva sfaturi de sanatate si fitness pentru femei, incepand cu o privire asupra importantei exercitilor regulate, apoi ne uitam la cateva probleme comune pe care le au femeile moderne.

Femeile ar trebui sa fie in forma pentru a-si inbunatati sanatatea

Fara indoiala cel mai bun sfat pentru oricine cauta sa isi inbunatateasca sanatatea este sa fie in forma si sa slabeasca. Totusi, daca dintr-un motiv anume poti face doar una din ele, care este mai buna? Intr-un studu publicat in 2010 s-a sustinut ca femeile ar trebui sa se concetreze pe fitness decat pur si simplu sa sa tina o dieta pentru a slabi.
Studiul a urmarit 11335 femei pentru o peroada de peste 35 de ani. Cateva masuri s-au luat cum ar fi Indicele de Masa Corporala, cicumferinta taliei, raportul talie intaltime, raportul talie solduri si procentul de grasime corporala.

Rezultatele studiului au arata ca indiferent de nivelul de grasime din corpul femeii, marirea fitnesului a inbunatatit sanatatea in termeni de mortalitate mai mica. Studiul a arata ca femeile in forma cu procent mare de grasime corporala, circumferinta taliei mare si raport mare inaltime greutate nu au avut risc mai mare pentru deces in comparatie cu femeile in forma cu greutate normala. Deci fiind supraponderal nu a avut o diferenta reala asupra sperantei de viata atata timp cat individul este in forma.
Aceste este probabil unul dintre cele mai importante piese de cercetare in sanatate , fitness si greutate din ultimi ani. Multe femei incep sa ia in greutate pe masura ce inbatranesc. Este normal pentru tesutul muscular sa se reduca si nivelul de grasime sa creasca. Oamenii tind sa devina mai putini activi si acest lucru inseamna ca este nevoie de mai putina mancare.
De obici femiele incep o dieta. Barbatii si femeile sunt diferiti cand vine vorba de slabire pentru ca majoritate barbatilor vor creste cantitatea de exercitii pe care le fac pentru a pierde in greutate. Femeile pe de alta parte vor face mai degraba o schimbare dramatica la felul in care mananca.
Totusi acest lucru nu il va face pe cel care tine o dieta mai sanatos. O solutie mai buna este sa incepi un program de exercitii si sa faci toate eforturile sa fii in forma. Doar facand timp pentru a merge 45 de minute in fiecare zi iti va inbunatati fitnessul si va reduce grasime corporala. Daca poti face si cateva antrenamente intesne in timpul saptamanii cum ar fi o clasa de aerobic sau sa mergi la sala sau inot atunci nivelul fitnessului va creste mai repede.
O problema in legatura cu acest drum sprea a slabi este ca multi oameni tind sa renunte prea repede la fitness pentru ca asteapta rezultate mai rapide decat sunt posibile. Fitness inseamna sa iti faci inima, plamnii si tot corpul mai sanatos si mai in forma si este mult mai mult decat sa reduci cantitatea de grasime.

Femeile tinere indemnate sa faca sport si exerctii

Un studi publicat in 2011 a investigat de ce unele femei tinere se ingrasa iar altele nu. In acest studiu sau urmarit 8726 femei cu varste intre 18 si 23 de ani. Pe o perioada de peste 4 ani mai mult de 50 % din femie s-au ingrasat. S-au monitorizat indicele de masa corporala, inaltime si greutatea precum si activitatea fizica si dieta si alti factori de stil de viata cum ar fi consumul de alcool si statutul socio-economic.

41% dintre femei au luat in greutate

In studiul de 4 ani 41 % din femei s-au ingrasat dupa anii de adolescenta. 15 % au reusit sa scape de greutate iar restul au ramas cu greutatea curenta.
Aici sunt cateva modele de urmat dintre femeile care au reusit sa isi mentina greutatea. In general controlul cu success al greutatii a fost mai comun printre femeile care:

  • Au inceput cariere profesionale sau mangeriale
  • Nu sunt maritate
  • Inca invata
  • Nu sunt mame
  • In general mai active (petrec mai putin timp stand)
  • O dieta mai sanatoasa

Multe femei iau in greutate mai mult pe masura ce trec de la adolescenta spre maturitate. Sunt multe motive pentru care female tind sa acumuleze greutate in aceasta etapa a vietii si cele mai comune motive sunt:

- Advertisement -
  • Nevoile marite de energie in timpul pubertatii creaza un obicei de a consuma mai multe calorii. Odata ce pubertatea se sfarseste incepe cresterea in greutate. Nivelul crescut de nevoie pentru calorii la femei se afla intre 14 si 18 ani.
  • Femile tind sa practice mai putin sport dupa ce parasesc scoala si devin mai putin active.
  • Acelea care se casatoresc si isi intemiaza o familie tind sa stea acasa unde mancarea este o tentatie constanta.
  • Femeile iau in greuatea dupa sarcina si nu mai scapa de ea.

6 sfaturi rapide pentru a ramane subtire dupa anii de adolescenta

  1. Invata sa pregatesti mancaruri sanatoase cat mai repede posibil
  2. Citeste sfaturi despre nutritie buna si dieta
  3. Gaseste cateva activitati fitness care iti plac
  4. Incurajeaza-ti prietenii sa se antreneze cu tine
  5. Exerseaza cel putin de 3 ori pe saptamana
  6. Priveste indeaproape dieta si greutatea ta pentru a putea actiona rapid

Fitness si antrenament de forta

O buna metoda pentru a scapa de grasime este sa combini exercitiile cu o dieta buna. Incearca sa faci sport cel putin de 3 ori pe saptamana timp de 30 de minute.
Poate nu pare mult dar trebuie sa te asiuguri ca sesiunile sunt intese. Daca nu transpiri si gafai dupa 5 minute atunci nu lucrezi destul de greu.
Antrenamentul cu greutati este o cale excelenta pentru a scapa de calorii si sa iti maresti metabolismul si cu siguranta nu este doar pentru barbati.

Rutina fitness 5 zile pe saptamana

  • Luni: Rutina intensa de cardio pe bicicleta sau banda de alergat
  • Marti: Antrenament cu greutati. Genoflexiuni, ridicarea halterei , shoulder press, extensii triceps.
  • Miercuri: Exercitii usoare cum ar fi yoga, inot sau pilates
  • Joi: Rutina cardio intensa
  • Vineri: Odihna
  • Sambata: Antrenament cu greutati. Ridicarei la bara, exercitii biceps cu gantera
  • Duminica: Odihna
- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x