Thursday, March 28, 2024

Dieta Dukan – slabeste sanatos cu regimul alimentar al vedetelor de la Hollywood. Faza a treia: faza de consolidare

Must Read
Doamnele si domnisoarele care sunt interesate de tendintele si inovatiile in materie de nutritie au auzit probabil deja de regimul preferat al vedetelor de la Hollywood: dieta Dukan.

Dieta Dukan este impartita in patru parti, sau “faze”. In timp ce primele doua etape (faza de atac si faza “croaziera”) sunt concepute pentru a scapa de kilogramele in plus, urmatoarele doua (faza de consolidare si cea de stabilizare), au rolul de a mentine rezultatele.

Intrucat primele doua faze ale regimului alimentar au fost concepute pentru a te scapa de grasime si de kilogramele stocate, faza de consolidare are rolul de a preveni efectul de recidiva. Mai exact, acesta te va ajuta ca, de indata ce vei reincepe sa consumi alimentele interzise, vei creste din nou in greutate.

Mai exact, faza de consolidare reprezinta etapa de tranzitie care permite reincluderea glucidelor si a grasimilor in dieta ta.

Cea de-a treia faza a dietei Dukan incepe imediat dupa incetarea etapei cu numarul doi sau, mai precis, atunci cand ti-ai atins obiectivul stabilit si consideri ca ai atins greutatea ideala. Durata etapei variaza. Inmulteste numarul de kilograme cu zece, iar rezultatul va consta in numarul de zile in care va trebui sa incadrezi faza de consolidare.

- Advertisement -

Tine minte ca aceasta etapa nu se rezuma la interzicerea anumitor alimente, ci la consumarea lor cu ponderatie. Asimilarea strict a proteinelor se va face intr-o singura zi a saptamanii, in celalalte sase zile existand posibilitatea sa consumi alimente variate, daca respecti cateva reguli clare:

– poti manca miel si porc doar o data, maxim de doua ori, pe saptamana

– fructele sunt permise intr-o singura portie pe zi, cu exceptia bananelor, strugurilor, cireselor

– ai voie sa consumi doar doua felii pe zi

– alimentele care contin amidon pot fi consumate in doua portii pe saptamana

– poti manca orez alb si cartofi o singura data pe saptamaana, in cantitati mici

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x