Friday, March 29, 2024

3 diete SANATOASE cu morcovi

Must Read
Placut la gust, usor de gatit si ieftin, morcovul este agreat in bucataria romaneasca si se regaseste in mai toate preparatele culinare: ciorbe, soteuri, bauturi, chiftele, piureuri, friganele, garnituri la carne, sucuri, marmelade etc.

morcovi-femeie-dieta-think_article-main-image

Morcovul este o rădăcinoasă excelentă pentru curele de slăbire, deoarece potoleşte foamea şi nevoia de dulce. Dieta cu morcovi nu este deloc periculoasă şi este una dintre cele mai eficiente diete.

Dieta cu morcovi este cât se poate de drastică şi trebuie respectată întocmai pe parcursul celor două zile în care este ţinută. Morcovii vor fi combinaţi cu alimente bogate în proteine şi acide, care ajută foarte mult la eliminarea grăsimii şi scăderea în greutate.

ATENŢIE! Poţi repeta dieta cu morcovi de mai multe ori, fără a lăsa corpul să se odihnească, din simplu fapt că alimentele combinate pe care le conţine asigură necesarul zilnic al organismului.

MENIU:

  • Ziua 1:

Micul dejun: O omletă facută fără ulei dintr-un ou şi o felie de şuncă presată.
Gustări nelimitate cu morcovi cruzi.

- Advertisement -

Prânz: Salată din morcovi, mere, ţelină, cu un sos de 100 de grame de iaurt.

Cină: 100 de grame de castraveţi cu lămâie şi 250 de mll de suc de morcovi, consumate cu o felie de pâine neagră prăjită.

  • Ziua 2:

Mic dejun: 250 de mll de lapte proaspăt, 2 felii de pâine neagră prăjită cu unt şi un morcov.
Gustări nelimitate cu morcovi cruzi

Prânz: Piept de curcan făcut la gratar cu trei morcovi mari fierţi stropiţi cu unt.

Cină: salată din roşii, morcovi, castravete, o felie de brânză degresată, ulei, oţet şi o felie de pâine prăjită.

Sucul-minune

Iei o jumatate de kilogram de morcovi, ii speli bine, ii dai pe razatoare si ii presezi puternic intr-o panza curata. Sucul obtinut il bei dimineata pe nemancate, zece zile la rand. Faci o pauza de 4-5 zile si reiei cura de inca doua ori. Dupa primele zece zile de cura, vei observa primele efecte: ficatul tau functioneaza mai bine, pielea nu mai este iritata, iar vederea ta este mult mai clara. O cura cu suc de morcovi este bine-venita si in surmenaj fizic si intelectual, precum si in stimularea cresterii copiilor.

– 100 g de morcov crud contin: 89 g apa, 12 mg vitamina A, 0,039 mg vitamina B1, 0,053 mg vitamina B2, 0,09 mg vitamina B6, 7,1 mg vitamina C, 1,2 mg vitamina PP, 0,66 mg fier, 33 mg Ca, 18 mg Mg, 35 mg P, 240 mg K, 2,4 mg Na si 3 g fibre dietetice

Dieta de 3 saptamani

O alta dieta cu morcovi dureaza trei saptamani, dar se tine doar doua zile pe saptamana. Cu jumatate de ora inainte de micul dejun se bea un pahar de apa in care se pun o lingurita de miere si una de otet de mere.

  • La micul dejun se bea o cana de ceai si se consuma o salata simpla, din 500 g de morcovi rasi cu putin ulei si patrunjel sau marar, iar daca vrei poti sa adaugi si suc de lamaie.
  • La ora 11 se bea un pahar cu suc de morcovi.
  • La pranz (ora 14) se consuma un bol de supa de zarzavat si 500 g de morcovi fierti, asezonati cu verdeata. Este indicat sa nu-i fierbi intr-o cantitate mare de apa, ci sa-i inabusesti.
  • La ora 17 se savureaza o ceasca de ceai (neindulcit).
  • La cina se serveste un bol cu supa calda de zarzavat.

Important de stiut

Mestecarea unui morcov crud dupa masa ajuta la eliminarea germenilor din cavitatea bucala, curata dintii eliminand particulele de mancare dintre dinti si ajuta la iintarirea gingiilor.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x