Thursday, March 28, 2024

Cele mai cunoscute diete de slabit

Must Read

Ei bine, cand vine vorba de slabit, zilnic apare cate o dieta care promite rezultate spectaculoase in timp record. Ce e cel mai important insa la o dieta e faptul ca NU e voie sa te infometezi! Cat timp tine dieta, vezi rezultate spectaculoase, dar odata ce ai terminat programul nu mai stii ce sa faci, deoarece kilogramele se pun inapoi intr-un timp record

Va vom prezenta pe scurt cele mai cunoscute diete, insa inainte de a va decide asupra uneia dintre ele, va sfatuim sa consultati un medic nutritionist, pentru a va indica daca alimentele prevazute in dieta sunt indicate pentru metabolismul dumneavoastra sau nu.

Dieta Montignac

Cu dieta Montignac sigur scapi de un stres: numaratul caloriilor! Asadar, dieta Montignac presupune o combinare inteligenta a alimentelor care ajuta in procesul de slabire.

- Advertisement -

Ce trebuie sa privesti atent este starea indicelui glicemic al unui produs: cu cat este mai ridicat, cu atat alimentul este mai putin indicat in dieta, fiind daunator pentru tine, pentru ca acest lucru presupune ca va creste considerabil cantitatea mare de glucoza in sange.

Dieta Atkins

Dieta Atkins este una dintre cele mai cunoscute diete la nivel mondial. Ea presupune renuntarea totala la carbohidrati in favoarea unui meniu bogat in grasimi, cu explicatia ca in acest fel pentru a-ti produce energia necesara, corpul arde grasimile si nu carbohidratii.

Dieta Atkins interzice strict renuntarea la zahar si alte glucide, si impune consumarea urmatoarelor alimente : o gama vasta de carne, peste, salate, alaturi de salate foarte complex preparate cu unt, smantana, condimente si multa verdeata…pare mai degraba un festin!

Dieta Dukan (CLICK pentru detalii)

Alaturi de dieta Atkins, dieta Dukan este si ea foarte cunoscuta in lume, in special datorita faptului ca promite rezultate superbe in neingrasarea dupa ce se revine la o alimentatie normala. Ce e drept, promite rezultate pe un termen lung, nefiind genul de dieta unde slabesti 4 kilograme in 2 zile, si pe care le recuperezi dublu.

E foarte asemanatoare de dieta Atkins, dar spre diferenta de aceasta care sugereaza consumul cel mai variat de carne, dieta Dukan persupune consumul de alimente sarace in grasimi, ca si puiul, lactatele degresate, si pestele.

Dieta Ketogenica

Aceasta dieta promite pastrarea masei musculaturii pe tot parcursul dietei, si dupa. Asa cum foarte bine banuiti, s-a realizat initial pentru sportivi, mai exact pentru culturisti. Nu a fost foarte clar explicata de catre specialisti, nebucurandu-se de foarte multa apreciere in randul medicilor, dar ea se bazeaza pe eliminarea carbohidratilor din alimentatie. Fara glucidele din carbohidrati care se folosesc de organism pentru a produce energia, negasindu-le, organismul se va indrepta spre tesuturile adipoase, producand evident procesul de slabire.

Dieta Mediteraneana

Dieta mediteraneana e una dintre cele mai recomandate regimuri alimentare pentru pierderea in greutate si pastrarea unui stil de viata sanatos in acelasi timp. Foarte mult indica folosirea uleiului de masline, fructele si legumele, nucile, semintele, pestele si fructele de mare, cerealele integrale, si probabil cea mai mare supriza o reprezinta indicarea consumului de vin.

Dieta Disociata

Una dintre cele mai cunoscute e si dieta Disociata. Asa cum ii spune si numele, reprezinta alimentatia in regim disociat : la o masa se consuma alimente dintr-o singura grupa, in unele cazuri fiind indicat consumul acelorasi alimente pe tot parcursul zilei, sau chiar doua trei zile. Rezultatele acestei diete sunt vizibile chiar din primele zile.

Dieta South Beach

Popularitatea acestei diete a crescut dupa ce doctorul Agatson a creeat-o pentru a imbunatatii alimentatia pacintilor sai cu probleme cardiace. Pe langa pierderea in greutate, dieta promite si evitarea efectului de yo-yo.

Dieta clorofila

Exact cum banuiti, aceasta dieta solicita doar alimente verzi. E una dintre cele mai folosite diete la Hollywood, datorita faptului ca e o sursă importantă de antioxidanţi, care pot proteja împotriva cancerului, dar are şi beneficii antiinflamatorii, ajută la reglarea tranzitului intestinal şi este o sursă de magneziu, vitamina K, vitamina C, acid folic, fier, calciu şi proteine

Dieta cu supa de varza (CLICK pentru detalii)

Asa cum ii spune si numele, aceasta dieta indruma toate doritoarele slabirii in greutate sa consume doar supa de varza pe parcursul dietei. Varza e unul dintre alimentele cele mai sarace din punct de vedere caloric. Asdar, dieta de varza promite slabirea cu 1 kg / zi in functie de cat de mult apelezi la supa de varza.

Dieta Cambridge

Dieta Cambridge nu e tocmai o dieta, ci un plan de slabire si intretinere pe termen lung. El a fost dezvoltat, dupa cum ii spune si numele, de o echipa de medici din cadrul Universitatii Cambridge, si are la baza restrictia calorica, dar in acelasi timp asigura organismului o gama vasta de nutrienti si vitamine necesare functionarii normale.

Dieta grupelor sanguine

Aceasta dieta te ajuta sa cunosti care alimente sunt indicate grupei tale sanguine, si care nu. Conform teoriei dr. Adamo, care e inventatorul acestei diete, grupa noastra de sange ne indica felul in care organismul nostru metabolizeaza hrana. Asadar, cunoscand aceste lucruri, vom sti care sunt alimentele digerate mai bine si mai rapid de catre organismul nostru, si din care alimente absorbim cei mai multi nutrienti.

Dieta de vara

Aceasta dieta nu este specifica doar verii, ci presupune o alimentatie specifica acestui anotimp: consumul ridicat de apa! De fapt, nu vei simti ca esti in derularea dietei, deoarece tot ce trebuie sa faci este sa combini apa cu alimente sarace in calorii, fara alte reguli.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x