Friday, March 29, 2024

eMAG sărbătorește pe 8 decembrie, 13 ani de la înființare printr-o campanie specială de reduceri!

Must Read

În cazul în care nu sunteți la curent cu istoricul eMAG.ro pe piața din România, aflați că retailer-ul în cauză se pregătește zilele acestea temeinic pentru sărbătorirea a 13 ani de activitate, motiv pentru care s-a decis organizarea unei campanii speciale de reduceri pe data de 8 decembrie, zi aniversară. În rândurile de mai jos veți regăsi o scurtă descriere a companiei, cât și a lucrurilor ce au fost realizate de-a lungul acestor ani.

Povestea eMAG.ro a început acum mai bine de un deceniu, mai precis în anul 2001, moment în care Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad înregistrau compania Dante International S.A ca fiind un magazin online de sisteme de calcul și produse de birotică, și care iată astăzi ajunge să comercializeze o gamă largă de produse printre care de curând am regăsit chiar și automobile cu ocazia Black Friday.

Click aici pentru a accesa magazinul online eMAG.ro!

La aproximativ 8 ani de la înființarea companiei, conducerea avea să se schimbe odată cu vânzarea a 51% din acțiuni către Asesoft Distribution, zi în care Iulian Stanciu a devenit director general al eMAG. Mai apoi, în 2012, fondul de investiții sud-african Naspers, cu afaceri anuale la nivel global de peste 5 miliarde dolari în media, comerț electronic și internet, a achiziționat 70% din acțiunile eMAG, Iulian Stanciu fiind în continuare manager general.

Totodată, în anul 2012, eMAG s-a extins și pe piețele vecine, fiind înființat eMAG.bg pentru cumpărătorii din Blugaria, țară în care s-a ajuns foarte rapid la o cotă de piață de 60%. Ulterior, eMAG a ajuns și în Ungaria, locație în care cota de piață este în acest moment de 10%.

- Advertisement -

Astfel, putem spune că eMAG se numără printre creatorii pieței de comerț online din România, magazinul fiind la ora actuală cel mai mare comerciant online local care se așteaptă ca în acest an să obțină o cifră de afaceri de aproximativ 260 milioane de euro, după ce în anul 2013 se înregistrau 187 milioane euro.

Deși la începutul acestui an, printre fondatorii care au pus baza companiei și care încă deținea acțiuni se mai regăsea și Radu Apostolescu, acesta din urmă a decis ca în luna iunie să își vândă procentul de 8.4%, situația urmând să stea în felul următor – Naspers – 74.2%, respectiv Iulian Stanciu – 25.8%.

Din punct de vedere al noutăților introduse de eMAG pe piața de comerț din România, s-a numărat și evenimentul de reduceri Black Friday ce a debutat în toamna anului 2011 cu reduceri cuprinse între 30 – 60% la o gamă largă de produse, moment în care au fost înregistrate comenzi în valoare totală de 8 milioane euro.

Ascensiunea vânzărilor cu ocazia acestui eveniment a continuat și în anii următori, în 2012 fiind înregistrate vânzări de 15.73 milioane de euro în ziua de vineri, cât și în weekendul în care promoția a fost derulată. De asemenea, în 2013 eMAG a înregistrat vânzări în ziua de Black Friday de 18 milioane de euro, urmând ca în acest an cifra vânzărilor să depășească pragul de 32 milioane euro.

Pe lângă promoțiile și beneficiile incluse, eMAG are grijă și de clienții săi, un astfel de moment având loc de curând odată cu apariția unei erori tehnice ce a făcut ca produsele resigilate să primească prețuri cuprinse între 1 – 3 lei. Astfel, eMAG a considerat de cuviință ca produsele comandate la aceste prețuri să fie totuși livrate către clienți, deși suma pierdută a fost una destul de serioasă.

La 13 ani de la înființare, le spunem și noi la mulți ani celor de la eMAG, retailer-ul ce a contribuit din plin la stadiul în care comerțul online se desfășoară în prezent și care ne pregătește cu siguranță mai multe surprize pe viitor. Suntem bucuroși să anunțăm că pe data de 8 decembrie, eMAG vă așteaptă cu reduceri de 10.000.000 lei pe carduri cadou, campanie a cărui ghid de cumpărături poate fi regăsit aici.Pentru a vă pregăti cum se cuvine pentru această campanie, vă sugerăm crearea unui cont pe eMAG chiar aici, modalitate prin care veți putea comanda produsele dorite cu doar un click. La mulți ani eMAG!

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x