Thursday, April 18, 2024

DNA cere inchisoare cu EXECUTARE pentru Liviu Dragnea

Must Read

Update: Procesul în care este judecat Liviu Dragnea a ajuns la final. Judecătorii au ascultat miercuri pledoariile finale, pronunțarea unei sentințe fiind amânată de ÎCCJ, următorul termen fiind stabilit pentru data de 6 mai.

Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, cât și pedepse complementare.

Procurorii arată că Dragnea și-a folosit în mod ilegal influența de lider al PSD pentru a-i determina pe ceilalți inculpați din dosar să încalce legea electorală, să falsifice buletine de vot, să introducă mai multe buletine de vot în urne și să falsifice listele pe care semnau cei care au venit să voteze la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012.

Procurorul de ședință a mai spus că declarațiile martorilor audiați la solicitarea avocaților lui Liviu Dragnea sunt identice, ceea ce arată că aceștia au căzut de acord în legătură cu ceea ce trebuie să declare.

- Advertisement -

“Considerăm că martori propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță”, a spus procurorul de ședință.

Update: La ieșirea de la Înalta Curte, Liviu Dragnea a declarat că nu are de ce să aibă emoții după trei ani de proces. De asemenea, Dragnea a declarat că a fost destul de afectat de faptul că în sala de judecată s-au aflat oameni în vârstă, dar și femei tinere care au început să plângă.

„O ședință lungă, fiind atâți inculpați (..) n-am ce să comentez. În apărarea mea a spus foarte rațional apărătorul meu ales, eu am spus decât că susțin în continuare cu tărie nevinovăția mea. N-am găsit vreo probă prin care să se demonstreze că există faptele pentru care am fost trimis în judecată (..) Sunt deducții, îmi susțin nevinovăția și cred în ceea ce spun că acuzațiile pleacă de la o premisă profund greșită și periculoasă pentru democrația din democrație care va avea consecințe periculoase: unii cetățeni ar putea înțelege că dreptul la vot e o infracțiune (..) și nu vor mai veni să voteze. Cred că am adus suficiente probe de-a lungul procesului care vin în sprijinul afirmațiilor mele pentru a fi achitat.
Mă abțin să fac alte afirmații, dar am rămas surprins și eu și avocatul de faptul că cineva își dă cu părerea în fața instanței într-un proces. Resping categoric, dacă ei își permit să se joace cu vorbele (..) orice afirmație de genul acesta pe care nu o probează. Așteptăm să hotărască instanța, pentru că eu încă sper că instanțele hotărăsc, nu procurorii. Sunt destul de afectat că am văzut toți inculpații, oameni în vârstă, fete tinere care au început să plângă, asta mă afectează cel mai mult. După aproape 3 ani de proces nu mai ai emoții”, a declarat Dragnea.

În dosarul “Referendumul”, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de peste 70 de persoane în legătură cu organizarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu în 2012.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x