Friday, March 29, 2024

Sectele cele mai periculoase din lume: de la sex cu minori la sinucideri colective

Must Read

Sectele sunt grupuri religioase care venerează un obiect sau un individ, însă de multe ori actul este dus la limita fanatismului. Pe lista celor mai ameninţătoare secte la nivel mondial, sunt: Biserica Unificării, Scientologii, Mişcarea celor Zece Porunci ale Domnului, Copiii Domnului şi Poarta Raiului, conform publicaţiei adevarul.ro. Sectele se remarcă prin doctrine ce susţin orgiile sexuale, crimele şi sinuciderile în masă.

Biserica Scintologică din care face parte şi vedeta internaţională Tom Cruise, promovează ideologia potrivit căreia oamenii sunt creaţi de extratereştri. Foştii membri ai acestei secte mărturisesc despre fraudă, ameninţări, violenţă şi alte măsuri periculoase, prin care liderii grupului îi constrângeau să rămână fideli organizaţiei.

Mişcarea pentru Restaurarea celor Zece Porunci ale Domnului este o sectă formată în Uganda. Membri ei considerau că sfârşitul lumii va fi la 1 ianuarie 2000, însă evenimentul nu a avut loc, iar adepţii şi-au pierdut credinţa. De teamă să nu se desfiinţeze grupul, liderul sectei a prezis o altă dată apocaliptică, în luna martie. Un număr de 500 de adepţi au aşteptat momentul evenimentului, la una dintre biserici, dar în loc de sfârşitul lumii s-a produs o explozie. Ulterior, anchetatorii au stabilit că victimele muriseră înainte de explozie, prin otrăvire sau ştrangulare, un suicid în masă.

Biserica Copiii Domnului a fost înfiinţată de David Berg, iar principiul care stă la baza doctrinei sale îl reprezintă relaţiile sexule cu copii, considerat un drept divin. Tinerele erau direcţionate spre prostituţie, atrăgând noi membri, conform unei strategii bine puse la punct.

- Advertisement -

Poarta Raiului era condusă de Marshall Applewhite şi Bonnie Nettles şi a atras adepţi prin promovarea unor videoclipuri care prezentau modul în care sufletul se desparte de trup. Evenimentul astronomic din 1977, când cometa Haley a fost aproape de Pământ, a constituit momentul de inspiraţie pentru unul dintre conducători, care susţinea că în coada cometei se află o navă spaţială care-i va salva pe toţi cei care îl vor urma prin suicid. Mesajul grupului a fost împărtăşit de 38 de persoane, care s-au sinucis la ordinul liderului, plasând Poarta Raiului pe lista celor mai periculoase secte din lume, conform sursei menţionate.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x