Friday, March 29, 2024

Telekom vrea crestere pe cartele oferind 5 luni de SMS in retea si WhatsApp chiar si fara credit

Must Read

Telekom România Mobile Communications, fostul Cosmote, numărul trei de pe piaţa locală de telefonie mobilă, le va oferi în mod promoţional clienţilor care au cartele preplătite, timp de 5 luni, posibilitatea de a trimite fără costuri mesaje SMS şi MMS altor clienţi Telekom şi să comunice cu orice alt utilizator din lume al aplicaţiei WhatsApp, chiar dacă utilizatorul nu are credit pe cartelă sau o extraopţiune activă, în condiţiile în care cartela se află în perioada de valabilitate.

“Pe 25 mai 2015, Telekom a introdus o caracteristică unică pentru cartelele prepaid care le permite utilizatorilor să comunice nelimitat în reţea prin SMS, MMS şi prin aplicaţia joyn by Telekom, precum şi în afara reţelei folosind WhatsApp. În aplicaţia WhatsApp, traficul de date naţional gratuit şi nelimitat este disponibil numai pentru transferul de poze, mesaje text, audio şi video (excepţia fiind apelurile de voce prin aplicaţie – n. red).

Unicitatea noii caracteristici este dată de faptul că utilizatorii cartelelor prepaid Telekom Romania pot beneficia de promoţie indiferent dacă au credit disponbil sau o extraopţiune activă. Telekom este singurul operator naţional care oferă utilizatorilor posibilitatea de a comunica nelimitat fără a avea o extraopţiune activată sau credit disponibil”, conform comunicatului transmis de companie.

Utilizatorii pot comunica gratuit prin intermediul aplicaţiei Joyn şi prin apeluri video, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei.

- Advertisement -

Oferta Telekom – ce ar putea fi sintetizată drept „mesaje gratis via SMS şi WhatsApp timp de 5 luni dacă plăteşti odată 5 euro pe o cartelă” reprezintă o premieră pe piaţa locală de telecom, marcând o posibilă escaladare a războiului ofertelor între operatori pe acest segment.

Mutarea făcută de Telekom vine în contextul în care compania a pierdut peste 200.000 de clienţi cu cartele preplătite în raport cu luna martie 2014, conform datelor financiare publicate de grup pentru primul trimestru din acest an. La finele lunii martie Telekom avea 4,257 milioane de clienţi cu cartele prepay, conform datelor Deutsche Telekom, faţă de 4,469 milioane în urmă cu un an.

O cartelă prepay Telekom cu credit de 5 euro inclus are o perioadă de valabilitate de 5 luni dacă utilizatorul nu achiziţionează credit, conform datelor de pe pagina web a companiei, ceea ce înseamnă că un utilizator care achiziţionează acum o asemenea cartelă va avea acces la facilităţile gratuite până pe 25 noiembrie fără o altă reîncărcare.

Perioada de valabilitate a cartelelor Telekom activate deja de clienţi variază în funcţie de reîncărcările efectuate. Spre exemplu, un client care are o cartelă preplătită Telekom care nu se află în perioada de valabilitate va avea, după o reîncărcare de 5 până la 10,99 euro, o valabilitate de 2 luni, conform datelor de pe pagina web a companiei.

Conform datelor comunicate de companie, clienţii Telekom au acces automat la oferta promoţională “nefiind necesar ca aceştia să efectueze acţiuni suplimentare”.

Oferta este disponibilă pentru toţi utilizatorii noi şi existenţi Telekom de cartele preplătite, cu excepţia utilizatorilor de cartelele preplătite de tip hibrid. “Cartelele hibrid sunt cartele destinate abonaţilor de telefonie fixă prin intermediul cărora clienţii Telekom primesc beneficiile unei extraopţiuni din portofoliul de telefonie mobilă.

Contravaloarea se plăteşte pe factura de telefonie fixă, şi nu printr-o reîncărcare ca la un prepaid clasic”, au precizat pentru ZF reprezentanţii Telekom. Competiţia de pe piaţa locală de telefonie mobilă a fost dinamizată anul trecut de relansarea ofertei comerciale a RCS&RDS, care a atacat piaţa cu abonamente cu tarife care pornesc de la 2 euro pe lună.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x