Thursday, March 28, 2024

16 carti de business must-read

Must Read

Daca pana acum ti-am prezentat carti care te pot ajuta sa lansezi o afacere sau care te pot face sa atingi succesul in mediul de business, a sosit timpul sa tragem linie pe 2015 si sa vedem ce carti de business se vor lansa anul acesta, ce sfaturi cuprind si de cand vor fi disponibile.

1. How to Have a Good Day de Caroline Webb

Un fost consultant McKinsey ne dezvaluie, in aceasta carte, cum sa folosim concluziile celor mai recente studii din economia comportamentala, psihologie si neurostiinta pentru a ne schimba abordarea vietii cotidiene si pentru a naviga printre provocarile zilnice.

2. Superbosses: How Exceptional Leaders Master the Flow of Talent de Sydney Finkelstein

Un profesor de la universitatea Tuck dezvaluie descoperirile sale din cele peste 200 de interviuri avand ca subiect seful perfect. „Superbosses” arata impactul incredibil pe care il pot avea managerii grozavi atat asupra angajatilor, cat si asupra intregii industrii. Cartea va fi publicata pe 25 februarie 2016.

3. Best Job Ever!: Rethink Your Career, Redefine Rich, Revolutionize Your Life de Dr. CK Bray

Un coach de cariera recunoscut international iti dezvaluie un plan de actiune pentru a-ti construi cariera visurilor tale si pentru a-ti creste succesul financiar. Best Job Ever! isi propune sa te faca sa descoperi principii de dezvoltare a carierei si sa te ajute sa iti maresti veniturile. Cartea va fi publicata pe 20 aprilie 2016.

- Advertisement -

4. Originals de Adam Grant

Autorul bestsellerului „A da si a lua” examineaza, in noul volum, cum oamenii pot genera idei noi, iar liderii – cum le pot incuraja originalitatea. Disponibila de pe 2 februarie 2016.

5. The Happiness Track de Emma Seppala

Un expert in psihologie este de parere ca fericirea este cheia accelerarii succesului nostru, atat profesionat, cat si personal. In The Happiness Track, Emma Seppala spune ca, in spatele inabilitatii noastre de a atinge reusita se afla teoriile contraproductive pe care le avem despre succes.

6. TED Talks de Chris Anderson

Liderul conferintelor TED ne vine in ajutor cu un ghid pentru a crea discursuri remarcabile. Inca din 2000, Chris Anderson ne-a demonstrat cum micile prelegeri pot electriza audienta si ii pot transforma viziunea de viata. Realizata intr-o maniera potrivita, o prelegere este mai puternica decat orice scriitura.

Cartea va fi disponibila din 3 mai 2016.

7. Grit de Angela Duckworth

De ce oamenii talentati esueaza frecvent in a-si atinge potentialul maxim in timp ce altii mai putin talentati reusesc sa indeplineasca lucruri minunate? Secretul nu consta in talent, ci in perseverenta, spune Angela Duckworth, psiholog premiat cu MacArthur Genius Award, care ne dezvaluie, in Grit, revelatii fascinante despre cei care reusesc in viata si de ce o fac. Cartea va fi disponibila din 5 mai 2016.

8. Small Data de Martin Lindstrom

In era digitalizarii, un specialist in marketing ne dezvaluie de ce este nevoie pentru a crea branduri globale, dar si faptul ca, uneori, miciile detalii se afla in spatele marilor descoperiri. Cartea va fi disponibila din 10 martie 2016.

9. The Confidence Game de Maria Konnikova

In The Confidence Game, una dintre cele mai bune scriitoare din zilele noastre examineaza felul in care gandesc sarlatanii, motivele pentru care fac escrocherii, metodele acestora si de ce oamenii cad in capcanele lor.

10. Deep Work de Cal Newport

“Deep work” vorbeste despre abilitatea de a te concentra asupra unei sarcini cognitive solicitante fara a fi distras. Este o abilitate care-ti permite sa gestionezi mai bine informatiile complicate si sa produci rezultate mai bune in mai putin timp.

11. Wired to Create de Scott Barry Kaufman si Caroline Gregoire

Un profesor al universitatii din Pennsylvannia si un scriitor al Huffington Post fac echipa pentru a dezlega misterele creativitatii.

12. Sprint de Jake Knapp, Josh Zeratsky si Braden Knowitz

Trei parteneri ai Google Venture schiteaza un proces de rezolvare a problemelor dificile, care se dovedeste a functiona la peste o suta de companii. Cartea va fi disponibila din 8 martie 2016.

13. The Inevitable de Kevin Kelly

Unul dintre cei mai importanti specialisti in tehnologie ne ofera un ghid cu imperativele care vor modela urmatorii treizeci de ani de tehnologie. Cartea va fi disponibila din 7 iunie 2016.

14. Platform Revolution de Sangeet Paul Choudary, Marshall W. Van Alstyne si Geoffrey Parker

Doi profesori si un antrepenor dezvaluie o serie de sfaturi practice pentru un nou model de business care sa nu ne mai altereze maniera de a lucra si de a trai. Cartea va fi disponibila din 29 aprilie 2016.

15. Who Gets What – And Why de Alvin E. Roth

Scrisa de un castigator al premiului Pulitzer pentru economie, cartea lui Alvin E. Roth ne arata cum vietile noastre sunt definite nu numai de alegerile pe care le facem, ci si de cele de care dispunem.

16. When to Rob a Bank de Steven D. Levitt si Stephen J. Dubner

De ce stewardesele nu primesc bacsis? De ce oamenii inalti castiga mai mult? In ultimii ani, Steven D. Levitt si Stephen J. Dubner au publicat mai bine de 8.000 de postari pe blogul Freakonomics.com, iar acum cele mai reusite dintre acestea se afla in volumul intitulat „When to Rob a Bank”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x