Thursday, March 28, 2024

WhatsApp a depasit pragul de un miliard de utilizatori

Must Read

Populara aplicaţie de mesagerie pentru telefonul mobil WhatsApp a anunţat luni seară că a depăşit pragul simbolic de un miliard de utilizatori, ceea ce înseamnă că şi-a dublat audienţa de la preluarea de către Facebook la începutul lui 2014, informează AFP.

‘Începând de astăzi un miliard de persoane utilizează WhatsApp. Aproape o persoană din şapte din întreaga lume utilizează WhatsApp în fiecare lună pentru a rămâne în contact cu cei apropiaţi, cu prietenii şi cu familia’, a informat grupul într-un mesaj publicat pe blogul său oficial.

Prioritatea anunţată de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, atunci când a preluat WhatsApp, în ceea ce a fost cea mai mare achiziţie derulată de reţeaua de socializare, a fost creşterea numărului de utilizatori.

Înainte de a fi preluată de Facebook, WhatsApp avea 450 de milioane de utilizatori lunari activi şi realiza vânzări anuale de doar 10,8 milioane de dolari, majoritatea generate graţie abonamentului anual de 0,99 dolari. Luna trecută, însă, Facebook a informat că va renunţa la abonamentul anual de un dolar iar WhatsApp va deveni un serviciu gratuit.

- Advertisement -

În 2014, Facebook a acceptat să plătească peste 19 miliarde de dolari pentru a prelua WhatsApp, un preţ şocant la acea dată având în vedere faptul că era vorba de o companie tânără şi de dimensiuni reduse la acea dată. Tranzacţia s-a încheiat anul trecut iar în final Facebook a plătit un preţ de aproximativ 22 de miliarde de dolari din cauza evoluţiei acţiunilor WhatsApp.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x