Tuesday, March 19, 2024

Bittnet Systems vizeaza majorarea capitalului social cu peste 1,5 milioane lei

Must Read

Prima companie de IT listată pe piața AeRo propune în AGA majorarea capitalului social prin acordarea de două acțiuni gratuite la fiecare acțiune deținută, încorporând astfel profituri de aproape 900.000 de lei, precum și prin aport în numerar estimat la 680.000 de lei.

Bittnet Systems (BNET), companie listată acum aproape un an pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO al Bursei de Valori Bcuurești, intenționează să-și majoreze de 4 ori capitalul social. Conform propunerilor pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 29 aprilie, societatea vizează creșterea capitalul social de 450.000 lei cu aproximativ 1,5 milioane lei.

Cea mai mare parte a sumei, aproape 900.000 de lei, urmează să vină din încorporarea în capitalul social a profiturilor din anii precedenți, printr-o majorare de capital în care să se acorde câte 2 acțiuni gratuite la fiecare acțiune deținută. Peste 392.000 de lei sunt proveniți din profituri nerepartizate aferente perioadei 2007-2014, în timp ce mai mult de 507.000 de lei este câștigul net aferent anului trecut.

De asemenea, Bittnet are în vedere emiterea unui număr de peste 1 milion de acțiuni noi pentru care să atragă numerar de la acționari. Suma au urma să se ridice la 680.000 de lei, dacă avem în vedere prețul de exercitare a preferinței acționarilor propus de 0,68 lei/acțiune, cu 70% mai mic decât cel actual de pe AeRO, pentru titlurile cu valoare nominală de 0,1 lei/acțiune.

- Advertisement -

Pe ordinea de zi a AGEA mai figurează un plan de stimulare a persoanelor-cheie prin oferirea de opțiuni pentru achiziția unui număr de acțiuni reprezentând maximum 5% din titlurile societății.

Bittnet Systems are în vedere atragerea de finanțare și sub formă de credit. Astfel, compania are în vedere emiterea de obligațiuni în lei în valoare de minim 3,35 milioane lei cu scadența de 3-5 ani și cu o rată a dobânzii anuale de 9%. Titlurile obligatare ar urma să fie listate, de asemenea, pe piața AeRO, unde firma fraților Cristian și Mihai Logofătu este listată din aprilie 2015 și unde are în prezent o capitalizare bursieră de 10,22 milioane lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x