Friday, March 29, 2024

Cine sunt actionarii institutionali din umbra ai Petrom?

Must Read

În top zece acţionari ai OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai valoroasă companie listată la bursă, figurează fonduri de investiţii care au în admi­nis­trare zeci şi sute de miliarde de euro cum sunt fondul de investiţii Franklin Resources, cu o deţinere de 1,23%, BlackRock, cel mai mare administrator de active la nivel mondial cu o parti­cipaţie de 0,5% şi Norges Bank Invest­ment, fondul de investiţii suveran al Norvegiei, cu o participaţie de 0,37%, conform ultimelor ra­portări înregistrate pe Bloomberg.

OMV Petrom, singurul producător de pe­trol şi gaze din România a avut anul trecut o pe­rioa­dă dificilă după prăbuşirea preţului bari­lului de pe­trol, urmările reflectându-se în va­loarea şi re­zul­tatele companiei, dar şi în structura acţio­na­ria­tului.

„Petrom trece printr-o perioadă grea, dar rămâne cea mai valoroasă companie din Ro­mânia, probabil va atrage atenţia atât inves­ti­torilor români, cât şi celor străini. Cel mai bun lucru ar fi creşterea free float-ului, care ar putea veni dintr-un exit parţial sau total al Fondului Pro­prietatea“, a spus Nicu Grigoraş, director de tran­zacţionare la Intercapital Invest.

4-actionari-omv

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x