Thursday, March 28, 2024

Grupul Banca Transilvania cumpara Capital Partners, casa de investitii fondata de Doru Lionachescu

Must Read

BT Securities, compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania și cel mai mare broker de retail din România, preia activitatea de investment banking a Capital Partners, cea mai importantă firmă românească independentă de consultanță în domeniul M&A și Corporate Finance.

Tranzacția constă în preluarea brandului și echipei Capital Partners, iar în noua formulă, după parcurgerea pașilor legali, BT Securities va deveni BT Capital Partners. Grupul Financiar Banca Transilvania estimează că tranzacția va fi finalizată la finalul lunii martie a.c. BT Capital Partners va oferi firmelor asistență pentru listarea pe piața de capital și pentru atragerea de investitori, servicii de brokeraj, consultanță pentru fuziuni și achiziții, finanțare și structurarea schemelor de finanțare complexe, cercetare de piață și consultanță pentru management strategic.

„Intrarea pe piața de investment banking reprezintă un moment-reper pentru Grupul Financiar Banca Transilvania deoarece ne facilitează completarea gamei de produse și servicii oferite clienților din segmentul large corporate. Prin BT Capital Partners dorim să oferim servicii financiare de top, specializate și complementare celor bancare, contribuind astfel inclusiv la finanțarea economiei. Intenția noastră este de a combina platforma și experiența BT Securities și a Diviziei Corporate a băncii cu aria de expertiză a Capital Partners în zona de investment banking. Această nouă achiziție face parte din strategia Grupului Financiar Banca Transilvania de valorificare a oportunităților de creștere oferite de piața locală”, declară Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania.

„BT Capital Partners se va focaliza pe companiile românești cu potențial investițional și va contribui la consolidarea celui mai puternic pol financiar cu capital românesc”, spune Doru Lionăchescu, Partener Principal și Președinte al Capital Partners.

- Advertisement -

Capital Partners este o companie fondată acum 10 ani de Doru Lionăchescu și de câțiva parteneri. De la înființare și până în prezent, a intermediat tranzacții în valoare de peste 2 miliarde de euro. Compania este membru exclusiv în Romania al M&A International, cea mai importantă alianță la nivel global a specialiștilor independenți în domeniul fuziunilor și achizițiilor.

BT Securities, în cei 15 ani de activitate, a intermediat unor oferte primare și secundare de acțiuni și obligațiuni corporative și municipale.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x