Thursday, March 28, 2024

O companie listata la bursa plateste dividende cu randament de 40%

Must Read

Acţiunile Utilaj Greu Murfatlar (simbol bursier UTGR), tranzacţionate pe sistemul alternativ al bursei, au crescut în şedinţa de tranzacţionare de azi, 10 martie, cu 82,65% până la o cotaţie de 4 lei/unitate.

Avansul acţiunilor are loc în contextul în care conducerea companiei a anunţat că vrea să distribuie dividende de 1,082 milioane de lei din contul de rezerve. Astfel ar rezulta un dividend brut pe acţiune 1,6 lei/unitate, echivalent unui randament al dividendului de 40%. Acesta este unul dintre cele mai mari randamente ale dividendului înregistrate de o companie pe bursa locală. Propunerea de dividend ar urma să fie aprobată de acţionari în AGA din 14 aprilie.

Societatea nu mai are derulează activităţi de producţie ci îşi închiriază activele. În 2014, compania a raportat afaceri de 2,4 milioane de lei în scădere faţă de anul precedent, şi pierderi de circa 361.000 de lei, mai mici decât cele din 2013. Este pentru prima oară în ultimii cinci ani când compania are în plan să distribuie dividende. În ultimii ani societatea nu a distribuit dividende către acţionari, înregistrând piederi cumulate în valoare de peste 800.000 de lei.

Compania Utilaj Greu Murfatlar are o capitalizare bursieră de 2,7 milioane de lei. Acţionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania cu o participaţie de 70,3% din capital, restul fiind deţinut de investitori la bursă. SIF-ul va încasa dividende în valoare brută de circa 750.000 de lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x