Thursday, March 28, 2024

Vrancart Adjud vrea sa dea actionarilor dividende cu un randament de 12%

Must Read

Conducerea producătorului de carton Vrancart Adjud (VNC) propune acordarea unui dividend brut de 0,016 lei/acţiune din profitul raportat de companie anul trecut. Faţă de dividendul plătit de companie anul trecut, dividendul propus este de 5,3 ori mai mare. Investitorii au reacţionat la propunerea de dividend, iar cotaţia acţiunilor VNC a avansat cu 7,7% în şedinţa de ieri.

Valoarea totală a dividendelor se ridică la 13,81 milioane de lei, adică 76% din profitul de 18 milioane de lei raportat de companie anul trecut. În 2015 profitul Vrancart a scăzut uşor. Acţionarii trebuie să aprobe propunerea de dividende în AGA din 27 aprilie. Tot atunci, acţionarii trebuie să aprobe şi majorarea capitalului social cu 17,27 milioane de lei, până la 103,64 milioane de lei. Pentru această majorare se vor emite 172.743.580 de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,10 lei per titlu.

O altă propunere ce va fi făcută în data de 27 aprilie este un proiect de creştere a eficienţei energetice a firmei Vrancar SA Adjud, prin realizarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă în valoare de 8,5 milioane de euro.

SIF Banat-Crişana (SIF1) este acţionarul majoritar al Vrancart SA, cu o deţinere de 74,7% din acţiuni. În urma distribuirii dividendului brut SIF-ul va primi aproximativ 18,4 milioane de lei. Vrancart are o capitalizare bursieră de 112,28 milioane de lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x