Friday, March 29, 2024

Cel mai curajos fond de pensii a investit puternic in actiuni

Must Read

Fondul de pensii private obligatorii Aripi, administrat de Generali, şi-a crescut expunerea pe acţiuni cu 132 milioane de lei (30 mil. euro) anul trecut şi a ajuns astfel ca 23,5% din activele sale de peste 2 miliarde de lei să fie plasate în companii private tranzacţionate la bursă. Fondul are cea mai curajoasă alocare pe acţiuni din piaţă.

Pe bursa de la Bucureşti, fondul şi-a crescut expunerea cu 32 milioane de lei ca urmare a achiziţiilor de noi acţiuni, dar şi a aprecierii cotaţiilor. Principalele investiţii pe bursa de la Bucureşti, dar şi din întreg portofoliul de acţiuni, erau la finalul anului trecut titlurile Fondului Proprietatea (FP) cu o pondere de 1,7% în active, cele ale Romgaz (SNG), cu o pondere de 1,67% în active, Electrica (EL), cu 1,38%, Banca Transilvania (TLV) cu 1,28%.

Fondul de pensii Aripi a raportat un randament de 3,9% anul trecut, al patrulea din rândul fondurilor de pensii private obligatorii. Randamentul mediu marcat de fondurile de pensii obligatorii anul trecut a fost de 3,7%. De la înfiinţare (mai 2008) şi până la finalul anului 2015, fondul a marcat un randament de 108,8%, al treilea ca mărime.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x