Thursday, April 18, 2024

Producatorul american de automobile electrice Tesla a dezvaluit noul sau Sedan Model 3

Must Read

Producătorul american de automobile electrice Tesla a dezvăluit, joi seara, noul său Sedan Model 3 și susține că are deja 130.000 de precomenzi pentru acest automobil care va intra în producție abia în 2017, informează Reuters și AFP.

Model 3 va avea o autonomie de aproximativ 215 mile (346 de kilometri) la o singură încărcare, a declarat directorul general de la Tesla, Elon Musk, precizând că vehiculul va intra în producția de serie în 2017 la un preț de pornire de 35.000 de dolari, la jumătate față de cele două modele vândute în prezent de Tesla, Berlina Model S și Crossover-ul Model X, care încep de la 70.000 de dolari.

“Nu veți putea cumpăra o mașină mai bună pentru 35.000 de dolari”

a declarat Elon Musk cu ocazia dezvăluirii prototipului Model 3, care ar urma să ajungă în Europa abia în cursul anului 2018.

Sursa foto:twitter/charles flemingSursa foto:twitter/charles fleming

- Advertisement -

Model 3 este un element crucial în atingerea obiectivului strategic pe care Tesla și l-a propus pentru 2020, când ar urma să vândă 500.000 de autovehicule electrice pe an, față de doar 50.000 anul trecut. Mai mulți analiști au estimat că lansarea Model 3 ar putea i pentru istoria Tesla un moment la fel de important ca și lansarea iPhone pentru grupul informatic Apple.

Sursa foto:twitter/charles flemingSursa foto:twitter/charles fleming

Cu toate acestea Model 3 va intra pe piață care este deja aglomerată a automobilelor electrice. Gigantul General Motors Co. va lansa pe piață la finele acestui an noul automobile electric Chevrolet Bolt, care potrivit GM va avea o autonomie de aproximativ 200 de mile și un preț de cost de aproximativ 35.000 de dolari.

Sursa foto:twitter/charles flemingSursa foto:twitter/charles fleming

De asemenea, Nissan Motor Co. pregătește o nouă versiune a automobilului electric Leaf care va avea o autonomie sporită la un preț de cost similar.

Sursa foto:twitter/charles flemingSursa foto:twitter/charles fleming

În plus, atât Model 3, cât și celelalte noi vehicule electrice se confruntă cu provocările puse de prețurile reduse la benzină, costurile ridicate cu bateriile și incertitudinile cu privire la investițiile în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice.

Sursa:Agerpres

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x