Friday, March 29, 2024

SIF Transilvania cere ca proiectul fuziunii BVB-Sibex să fie finalizat in 4 luni

Must Read

SIF Transilvania (SIF3), printre cei mai mari acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu o deţinere de 8,57% din capital, a cerut completarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din 26 aprile cu acordarea unui mandat consiliului de administraţie al BVB pentru a efectua demersurile necesare privind întocmirea proiectului de fuziune prin absorbţie dintre BVB şi bursa din Sibiu Sibex (societate absorbită).

Proiectul de fuziune ar urma să fie supus votului acţionarilor BVB. De asemenea, SIF3 a mai cerut completarea ordinii de zi cu stabilirea unui termen de 120 de zile calendaristice de la data prezentei AGA în care proiectul de fuziune să fie întocmit şi depus la Oficiul Registrului Comerţului în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

SIF Transilvania este acţionar şi la bursa din Sibiu cu o participaţie de 4,68% din capital.

Bursa din Sibiu a suferit în ultimii ani o reducere drastică a activităţii, şi din cauza scandalului izbucnit după fuga lui Cristian Sima, care a făcut parte din conducerea bursei sibiene din 2008 până în 2012 şi care ar fi prejudiciat mai mulţi investitori cu câteva milioane de euro.

- Advertisement -

În anul 2015, pe piaţa reglementată la vedere operată de bursa din Sibiu a fost efectuată o singură tranzacţie în valoare de 50 lei pentru 100 de acţiuni Sibex – Sibiu StockExchange SA, acesta fiind şi singurul emitent listat pe această piaţă. Potrivit ASF, această tranzacţie a avut loc în trimestrul al III‐lea, respectiv în săptămâna 7‐11 septembrie 2015, în celelalte trimestre neexistând activitate pe acest segment de piaţă.

Sistemul alternativ de tranzacţionare „Start” administrat de Sibex a fost înfiinţat în anul 2010, iar Prodplast Imobiliare SA a fost în perioada 2010‐2013 unicul emitent listat pe acest sistem, ulterior intrând şi alte acţiuni la tranzacţionare pe ATS, majoritatea proveniţi din restructurarea pieţei RASDAQ.

Dintre cei doi operatori bursieri autorizaţi în România, în anul 2015 Sibex a fost singurul care a administrat o piaţă reglementată de derivate. În anul 2015, valoarea tranzacţiilor cu contracte de tip „futures” a fost de 201 mil. lei, redusă în comparaţie cu tranzacţiile cu acţiuni în valoare de 8,8 miliarde de lei derulate la BVB.

În ultimii ani, Sibex a acumulat pierderi de circa 11 mil. lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x