Thursday, March 28, 2024

Doar 6 din cele mai mari 100 de companii din Romania dupa venituri sunt listate la bursa

Must Read

Patru companii din cele şase sunt deţinute majoritar de stat. Numărul mic de companii listate indică faptul că cele mai mari firme din România ocolesc piaţa de capital.

OMV, Rompetrol, Rom­gaz, Electrica, Nuclear­electrica şi Transgaz sunt singurele companii din top 100 cele mai mari în funcţie de cifra de afaceri listate la bursă, ca urmare a delistării companiilor străine.

„Interesul mai redus faţă de piaţa românească este dat de faptul că firmele-mamă găsesc surse de finanţare mai ieftine decât listările pe bursă”, a explicat analistul economic Dragoş Cabat.

Spre comparaţie, în Polonia majoritatea companiilor care au raportat cele mai mari cifre afaceri sunt listate pe bursă.

- Advertisement -

Din primele opt companii ale Poloniei, cinci sunt listate pe bursa de la Varşovia. „În Polonia a fost o diferenţă de optică, statul a încurajat mult mai puternic dezvoltarea sănătoasă a pieţei de capital”, a adăugat Cabat.

4-bvb

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x