Friday, April 19, 2024

Profit trimestrial cu 2 treimi mai mare pentru grupul Teraplast

Must Read

Compania Teraplast Bistrița a obținut în primele 3 luni ale anului un profit net de peste 7 milioane lei, pe fondul unei majorări cu aproape o treime a cifrei de afaceri.

Procesatorul de PVC Teraplast Bistrița (TRP) a realizat în primul trimestru al acestui an venituri consolidate de 86,91 milioane lei, cu 31,17% mai mari decât rezultatul de 66,26 milioane lei din primele 3 luni ale lui 2015. Traiectoria câștigului EBITDA a fost oarecum similară (+31,81), până la 13,41 milioane lei, de la 10,17 milioane lei, însă la nivelul profitului net, câștigul este substanțial mărit, cu 66,98%, la 7,06 milioane lei, față de 4,23 milioane lei în intervalzul corespondent al anului trecut.

Conform unui comunicat transmis de companie, președintele Consiliului de Administrație Dorel Goia mizează pe o continuare a trendului pozitiv existent atât la nivelul veniturilor, cât și al profitabilității. „Contextul pietei constructiilor a avut un impact pozitiv in evolutia din primul trimestru si speram sa nu avem surprize neplacute in a doua jumatate a anului”, a declarat el.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiarele Plastsistem, Teraglass, Teraplast Moldova și Politub. În primele trei luni din acest an exporturile grupului Teraplast au crescut cu aproape 37%, piețele de desfacere fiind Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia și Belgia.

- Advertisement -

Compania are active totale de 251,20 milioane lei, în creștere cu 19,86%, față de 209,57 milioane lei la finele trimestrului I din 2015. Interesantă este dinamica numerarului, care s-a dublat la 9,12 milioane lei, de la 4,68 milioane lei cu un an în urmă. Datoriile s-au majorat cu aproape un sfert, la 80,39 milioane lei, de la 64,42 milioane lei.

Reacția pe bursă față de aceste date financiare a fost prudentă. Pe un rulaj depășind doar cu puțin 50.000 de lei, titlurile Teraplast sufereau un declin de 0,34%, până la prețul de 0,594 lei/acțiune, cu o oră înaintea închiderii ședinței de tranzacționare de la BVB, conform platformei de ranzacționare a IFB Finwest. La această cotație, capitalizarea de piață a companiei este de 224,31 milioane lei (49,89 milioane euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x