Friday, March 29, 2024

Turism Felix, afaceri in crestere cu o treime, pierderi trimestriale de 3,5 milioane lei

Must Read

Compania hotelieră care operează deținerile SIF Transilvania din Băile Felix și-a majorat veniturile din exploatare cu 1,8 milioane lei, dar a rămas pe o pierdere comparabilă cu cea de anul trecut.

Poate sezonul de vară să rezolve ceva… Compania Turism Felix (TUFE) din Băile Felix nu izbutește să revină profitabilă în primele 3 luni ale anului, deși este vizitată de mai mulți turiști. Compania și-a sporit cu 34,79% veniturile din exploatare la 7,09 milioane lei în trimestrul I al acestui an față de perioada similară a exercițiului financiar precedent, când încasările au fost de 5,26 milioane lei. Cifra de afaceri s-a majorat, de asemenea, cu 31,93%, la 6,90 milioane lei, comparativ cu 5,23 milioane lei.

Cheltuielile au crescut într-o dinamică mai redusă, respectiv 19,10%, însă pornind de la o bază de calcul mai ridicată, de 8,95 milioane lei. Costurile în creștere la 10,66 milioane lei, dintre care cea mai mare majorare, de 1,31 milioane lei, o reprezintă cheltuielile cu personalul, au determinat rămânerea companiei pe pierdere, cu un rezultat negativ de 3,57 milioane lei, comparabil cu cel de 3,64 milioane lei din primele 3 luni ale anului 2015.

Turism Felix este deținută în proporție de 63,20% de SIF Transilvania (SIF3) care a adus societatea la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București în anul 2007. La prețul de închidere al sesiunii de tranzacționare de ieri, de 0,205 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 101,71 milioane lei (22,62 milioane euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x