Friday, March 29, 2024

Stanley Drunkenmiller: “Iesiti din pietele de actiuni, cumparati Aur”.

Must Read

Legendarul investitor Stanley Drunkenmiller pledează pentru vânzarea deținerilor la companii (acțiuni), deoarece “perspectivele nu sunt deloc clare”. “Aurul rămâne cea mai importantă alocare a noastră”, spune acesta.

Drunkenmiller și-a exprimat scepticismul în legătură cu actualul climat investițional datorită politicii Rezervei Federale și a încetinirii economiei Chinei.

“FED a împrumutat de la consumul viitor mai mult decât oricând. Este cel mai puțin dependent de date (FED) din istorie. Este cea mai semnificativă abatere de la normele istorice în termeni de politică de relaxare pe care am văzut-o în întreaga carieră. Acest tip de miopie cauzează un comportament imprudent.”

În opinia sa, corporațiile americane nu au utilizat împrumuturile pentru investiții în productivitate, ci în inginerii financiare cu peste $2 trilioane în cumpărări și răscumpărări de acțiuni în 2015. Asta începe să fie vizibil în registrele companiilor, fluxul de capital operațional aratând o scădere anualizată, în timp ce datoriile nete au crescut.

- Advertisement -

Druckenmiller este negativ și în ceea ce privește China, considerând că mai multă stimulare în Asia nu va funcționa și va agrava supra-capacitatea din economie.

“Acțiunile sunt supra evaluate…trendurile sunt epuizate”, concluzionează acesta.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x