Friday, March 29, 2024

Actiunile Electrica se apropie de maximul postlistare dupa o crestere a profitului cu 28%, pana la 336 milioane lei

Must Read

Compania Electrica, care deține trei dintre cele opt distribuții regionale de energie electrică, a avut un profit net de circa 336 milioane lei în primul semestru al acestui an, în creștere cu 21% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce afacerile au urcat ușor, la 2,67 miliarde de lei, potrivit rezultatelor financiare neauditate raportate marți Bursei de Valori București (BVB).

Volumul investițiilor în rețea, în primele șase luni din acest an, a fost de 184 milioane lei, în creștere cu 5%, de la 175 milioane lei în primul semestru al anului trecut, arată raportul. De asemenea, grupul a distribuit 8,7 TWh unui număr de aproximativ 3,66 milioane de utilizatori, în creștere de 2% față de perioada similară a anului anterior.

În 27 aprilie 2016, Adunarea Generală a Acționarilor societății a aprobat distribuirea dividendelor în sumă de 291,58 milioane lei. Valoarea dividendelor pe actiune distribuite este 0,86 lei pe acțiune. La 30 iunie 2016, creanțele comerciale ale Electrica au scăzut cu 74,7 milioane lei, la 763 milioane lei, de la 838 milioane lei la 31 decembrie 2015.

„Această variație este determinată de încasarea sumelor scadente la finalului anului aferente vânzărilor semnificative de energie”, se menționează în raport.

- Advertisement -

Datoriile curente au crescut cu 8% la finalul primului semestru din acest an, comparativ cu finalul lui 2015, la 1,52 miliarde lei, de la 1,4 miliarde lei. Compania a achiziționat certificate verzi în sumă de 208 milioane lei, în primele șase luni ale acestui an.

Electrica deține trei dintre cele opt distribuții regionale de energie electrică și este o companie listată la Bursa de Valori București, iar acționarii privați, între care fonduri de investiții străine, dețin peste 50% din acțiuni. Ministerul Energiei este cel mai mare acționar, cu o deținere de 48,78%. Următorul acționar ca procent de deținere este BERD, cu 8,66%.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x