Friday, April 19, 2024

Altur SA Slatina, cu conturile blocate în urma unor afaceri necurate cu actiuni

Must Read

Producătorul de piese auto turnate SC Altur SA Slatina a rămas cu conturile bancare blocate aproape două luni după ce trei acţionari de la Carbochim SA Cluj au obţinut în instanţă executarea silită a societăţii pentru recuperarea unor sume mari de bani. Debitele ar proveni din afaceri necurate cu acţiuni.

Potrivit unor surse din cadrul SC Altur SA, ar fi vorba de o datorie imensă pe care societatea din Slatina ar avea-o de plătit către trei acţionari de la SC Carbochim SA Cluj, după ce firma slătineană ar fi vândut nişte acţiuni deţinute prin alte companii la Carbochim fără să îi notifice pe respectivii acţionari, aşa cum cer procedurile în astfel de situaţii.

Acţionarii sunt Mircea Pietro Ionescu, care deţine la Carbochim 25,1187% din pachetul total de acţiuni, Gheorghe Titus Dan Popa, cu peste 12% din acţiunile companiei clujene şi Dan Nicolae Gafencu, care a deţinut până de curând peste 10% din acţiunile companiei. Aceştia au solicitat Judecătoriei Slatina încuviinţarea executării silite asupra Altur, iar instanţa le-a admis cererile în luna august 2016, astfel că conturile bancare ale Altur au fost, în acest caz, blocate. Sursele citate mai spun că, într-o asemenea situaţie, banii pentru salarii ar fi fost aduşi în contabilitatea companiei slătinene în genţi, din surse doar de şefii societăţii ştiute.

Între timp, Judecătoria Slatina i-a dat companiei din Slatina un scurt răgaz, după ce i-a admis o cerere de suspendare provizorie a executărilor silite până la soluţionarea unui alt dosar de suspendare.

- Advertisement -

„Admite cererea privind suspendarea provizorie a executării silite. Dispune suspendarea provizorie a executărilor silite începute de BEJ Moraru & Asociaţii în dosarele de executare nr. 402/O/2016, nr. 403/O/2016 şi nr. 404/O/2016 până la soluţionarea cererii de suspendare a aceloraşi executări silite formulată de acelaşi contestator în dosarul nr. 8216/ 311/2016 aflat pe rolul Judecătoriei Slatina”, se arată în jotarâre magistraţilor slătineni din 2 septembrie 2016.
Fostul patron al SC Altur SA, Cătălin Chelu, mort în urmă cu doi ani în condiţii suspecte, a cumpărat pentru prima oară acţiuni la Carbochim SA Cluj în 2011, prin alte două companii pe care omul de afaceri gălăţean le controla, Lineas Trade SA şi Fimansat SA.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x