Thursday, March 28, 2024

SIF3 inregistreaza cea mai mare crestere a VUAN-ului in august, iar actiunile SIF 1 se apreciaza cu 7,44%

Must Read

SIF Transilvania (SIF 3), fondul de investiţii definit de cel mai mic discount dintre toate cele cinci SIF-uri, a raportat o apreciere cu 9,4% a VUAN-ului în august, ajungând la un nivel de 0,4170 lei, echivalentul unui activ net de 911 milioane de lei – cel mai dintre cele cinci societăţi de investiţii.

În acelaşi timp, acţiunile SIF Transilvania s-au apreciat cu 3,96% în luna august, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a înregistrat un avans de 4,6%, iar indicele BET-FI, compus din Fondul Proprietatea şi cele cinci SIF-uri, a consemnat o apreciere de 3,94%.

Pe locul secund s-a plasat SIF Banat-Crişana (SIF 1), cu o apreciere a VUAN-ului de 8,28%, atingând nivelul de 0,417 lei, ceea ce corespunde unui activ net în valoare de 1,1912 miliarde lei, în condiţiile în care capitalizarea bursieră a societăţii de investiţii este de 0,911 miliarde lei. Astfel, discountul SIF 1 este de 55%.

De asemenea, în august, valoarea unei acţiuni SIF Banat-Crişana s-a apreciat cu 7,44% – ce a corespuns cu oferta de răscumpărare a 27,45 milioane acţiuni sau 5,0014% din capitalul social al fondului de investiţii. Perioada de derulare a ofertei a fost 2 august – 23 august, iar intermediarul tranzacţiei a fost Raiffeisen Bank.

- Advertisement -

tabel-main

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x