Thursday, March 28, 2024

Cate actiuni au fost subscrise la oferta de vanzare a 6,4% din Petrom de catre Fondul Proprietatea

Must Read

Până în data de 12 octombrie, la ora 12, au fost subscrise aproximativ 572 milioane acţiuni OMV Petrom (SNP) în sectorul investitorilor de retail mic, reprezentând 1.492 de ordine, echivalentul a 383.000 de acţiuni per ordin, în timp ce pe sectorul investorilor mari de retail sunt 23 milioane acţiuni, provenind din două ordine.

Pe segmentul investitorilor instituţionali, datele nu sunt încă publice.

Fondul Proprietatea (FP) oferă, conform prospectului, 10% din pachetul de acţiuni către investitorii mici de retail, definiţi de achiziţionare a cel mult 1,5 milioane acţiuni, alte 10% către investitorii mari de retail, ce subscriu peste 1,5 milioane acţiuni, iar restul de 80% este oferit către investitorii instituţionali.

Preţul maxim este de 0,244 lei pentru o acţiune SNP, ceea ce însemană că Fondul poate încasa maximum 888 milioane lei, din care estimează că va plăti comsioane de până la 37 milioane lei, urmând să atragă în această situaţie fonduri nete de 851 milioane lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x