Friday, March 29, 2024

Meteorologii anunta cea mai friguroasa iarna din ultimii 100 de ani

Must Read

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani în Europa, avertizează meteorologii. Continentul nostru va fi străbătut de mase de aer arctic, în timp ce soarele va fi acoperit de nori.

Meteorologii europeni avertizează că locuitorii Bătrânului Continent ar trebui să-şi pregătească haine cât mai groase pentru iarna care se apropie, fiindcă va fi anormal de friguroasă, aşa cum afirmă germanul Dominik Jung, citat de mesastuces.net Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în lunile ianuarie şi februarie. Şi luna martie va fi friguroasă, spune el. Abia în aprilie vremea se va încălzi uşor.

Meteorologul Joe Bastardi de la AccuWeather împărtăşeşte spusele colegului său. „Va fi foarte frig“, a atras atenţia el, precizând că iarna viitoare va fi marcată de sosirea unor mase de aer artic deasupra Europei.

„Acest fenomen este legat de perturbarea circulaţiei maselor de aer. Am avut parte de cicloane dinspre Sud, care au provocat căderi de zăpadă şi furtuni. Urmează mase reci de aer arctic. De obicei, schimbarea formelor de circulaţie este legată de activitatea solară. Astăzi, ne confruntăm cu o perioadă de scădere a temparaturii, dar este prematur să vorbim despre o «perioadă glaciară», de răcire globală“, detaliază Elena Volosiuk de la centrul meteorologic Fobos.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x