Thursday, March 28, 2024

Erste a raportat un profit de 1,1 miliarde euro la 9 luni. Actiunile scad cu 6% la Bucuresti

Must Read

Grupul financiar austriac Erste, acţionarul celei mai mari bănci din România, BCR, a raportat la nouă luni un profit de 1,179 miliarde euro, faţă de 764 milioane euro cât a obţinut în perioada similară a anului trecut. La Bucureşti, acţiunile Erste au scăzut vineri dimineaţă cu 5%.

În al treilea trimestru, profitul Grupului a fost de 337 milioane de euro, faţă de 276 milioane euro cât a fost în perioada similară a anului trecut.

“În contextul în care regiunea ECE şi-a menţinut ritmul accelerat de creştere la un nivel peste media din zona euro, toate subsidiarele noastre au performat bine, contribuind la un profit net solid al Grupului, de aproape 1,2 miliarde de euro în primele nouă luni din 2016. Prin urmare, am reuşit să ne triplăm baza de capital faţă de momentul declanşării crizei financiare globale, în timp ce indicele capitalului comun de rang 1 s-a majorat semnificativ, la 13,2% în trimestrul al treilea. Per total, situaţia noastră actuală creează o bază puternică pentru o profitabilitate viitoare solidă, într-un context care se menţine dificil”, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

Veniturile din dobânzi la nouă luni au fost de 3,2 miliarde de euro, faţă de 3,3 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului grupului financiar Erste. În acelaşi timp, rentabilitatea capitalului după nouă luni a crescut la 13,5% faţă de 9,9% în perioada similară a anului trecut.

- Advertisement -

Rata creditelor neperformante a scăzut la 5,5% faţă de 7,1% în perioada analizată. Totalul capitalului Erste a urcat la 16,5 miliarde de euro, iar totalul activelor a crescut 206,8 miliarde euro.

“Calitatea activelor a continuat să se îmbunătăţească considerabil, prin urmare provizioanele de risc au scăzut şi mai mult, venitul operaţional a scăzut uşor, sub presiunea contextului caracterizat de dobânzi reduse, iar costurile operaţionale s-au majorat ca urmare a investiţiilor în digitalizare. Creditarea a crescut la un nivel rezonabil, cu peste 4 miliarde euro credite nete nou acordate în primele nouă luni ale anului, în timp ce depozitele clienţilor au crescut cu peste 6 miliarde euro în aceeaşi perioadă. În opinia noastră, această evoluţie sugerează că deponenţii au ales să compenseze nivelul redus al dobânzilor economisind şi mai mult.”, a mai spus Treich.

Acţiunile Erste sunt tranzacţionate şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), grupul austriac având cea mai mare capitalizare pe piaţa bursieră locală, de 54,1 miliarde lei (12 miliarde euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x