Tuesday, April 23, 2024

Socul din sectorul petrolier adanceste la peste 4 milioane lei pierderile la 9 luni ale Rompetrol Well Services

Must Read

Compania de servicii petroliere Rompetrol Well Services și-a înjumătățit afacerile la 9 luni, iar pierderile s-au adâncit la peste 4 milioane lei, fiind de aproape 3 ori mai mari decât cele cu un an în urmă.

Rompetrol Well Services (PTR) a realizat, în primele 3 trimestre din acest an, venituri din exploatare de 20,70 milioane lei, cu 47,79% mai mari decât cele de 39,65 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval, cheltuielile operaționale au fost reduse cu 42,73%, la 20,88 milioane lei, de la 36,46 milioane lei.

„Activitatea operațională a companiei a fost în mod real afectată de contextul economic global în industria de petrol și gaze, factorul determinant fiind scăderea drastică a prețului petrolului brut”, explică Rompetrol Well Services în raportarea trimestrială. „Efectele scăderii prețului petrolului – amânarea proiectelor importante de explorare și producție a hidrocarburilor, convenționale sau neconvenționale, reducerea investițiilor, diminuarea severă a cererii pentru servicii la sondă – s-au resimțit din plin și în piețele pe care este activă compania.”

Astfel, câștigul pre-taxare EBITDA a coborât în teritoriu negativ, cu o pierdere de aproximativ 178.000 de lei, față de rezultatul pozitiv de 3,19 milioane lei obținut cu un an în urmă. La nivel net, pierderile s-au adâncit la 4,10 milioane lei, de la 1,43 milioane lei în primele 9 luni ale anului trecut. La finele primului semestru, compania avea deja o pierdere de 3,03 milioane lei.

- Advertisement -

Compania Rompetrol Well Services, deținută în proporție de 73% de KMG International, este listată la Bursa de Valori București, unde, la prețul de 0,249 lei/acțiune, consemnat la finele sesiunii de tranzacționare de ieri, are o capitalizare de piață de 69,27 milioane lei (15,35 milioane euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x