Thursday, March 28, 2024

Poezia lui Celentano, apreciata si laudata pe retelele sociale

Must Read

Poezia lui Celentano, personaj interpretat de actorul Adrian Văncică, din programul special de 1 Decembrie, de la Pro TV, a fost apreciată pe reţelele sociale, Văncică primind mesaje şi felicitări de la fanii serialului „Las Fierbinţi“.

Citeste si: Pe mine nu ma reprezinta un betiv care recita o poezie si isi plange de mila

Celentano a urcat pe scena improvizată în Fierbinţi şi, în stilul caracteristic, a vorbit despre România, ţara în care oamenii cerşesc la colţ de stradă, ai cărei cetăţeni pleacă la muncă în străinătate şi „fac alte ţări frumoase“, a cărei echipă de fotbal a fost bătută de Albania, ţara care nu mai are gimnastică, în care sistemul educaţional este la pământ, ţară pe care Europa o ţine la perete, ţara în care „deşi nu-s autostrăzi, la permise-s cozi de cozi“, ţara în care „moare pacientu-n drum“, iar „doctorii-s plecaţi în pribegie“, ţara în care „cei ce fură milioane sunt îmbrăcaţi în costume şi sutane“, iar puşcăria este o mândrie pentru unii.

Mesajul din spatele acestor versuri scrise de Adrian Vancica a ajuns in doar cateva ore la peste 8 milioane de oameni care urmaresc paginile de facebook ProTV, Stirile ProTV si Las Fierbinti. Peste 140 de mii au distribuit postarea si au lasat mii de comentarii. Unii au tinut sa-l felicite pe actor pentru acest moment , marturisind ca s-au regasit in randurile sale.

Versurile simple i-au facut pe multi sa planga, lucru marturisit si in miile de comentarii lasate pe pagina oficiala a serialului. Clipul a fost distribuit deja de peste 140 de mii de persoane. Momentul a fost prezentat, in direct la PRO TV, in cadrul unui episod special, de sarbatoare.

“Romanie, tara mea, azi e ziua. La multi ani sa fii frumoasa, imi pun sufletul pe masa. La multi ani cu sanatate, ti le zic cu drag pe toate. Eu n-am flori tu n-ai bomboane, ai oameni prin tomberoane. Ce ai fost si ce-ai ajuns? Ca dau veselia-n plans. Nu zic vorbe intr-o doara, nu e romanas in tara sa nu aibe un var un frate la munca-n strainatate. Facem alte tari frumoase, construim la altii case. Cat le ingrijim batranii aici ne mananca cainii. Romanii isi lasa copiii acasa sa puna o paine pe masa. Si ii vad o luna pe vara, atunci cand se-n torc in tara. Drumul asta nu-i usor. Te usuci incet de dor. Anglia, Italia, cei mai multi in Spania. Ne-a batut Albania! Ca nici fotbal nu mai stim. Pestea minge noi sarim, de ea zici ca aproape fugim. Vai de tine, vai de noi. Asta e. Astia suntem. Noi la suparare bem. Europa ne tine la perete, avem servicii mult prea secrete. Desi nu-s autostrazi, la permise-s cozi de cozi. Multi se chinuie de foame, avem mai putine mame. De padure ce sa spun, ca padurea zici ca-i drum. Scoala e pe aratura, se face pe scurtatura. Gimnastica, nu mai avem. Aia e, atat putem. Nu mai face nimeni barna, nu mai striga nimeni sarma. Sanatate nu mai spun, moare pacientu-n drum. Dorctorii precum se stie, sunt plecati in pribegie. Cei ce fura milioane, au costume si sutane. DE-ai trecut prin puscarie, nu-i rusine, e mandrie. Vai de tine, Vai de noi. Asta e astia suntem. Noi la suparare bem. Romanie tara mea, astazi este ziua ta. Si in loc de o urare, din pieptutul meu de dac, am sa strig in gura mare, iarta-ma ca nu mai fac. Nu-i mai las sa te mai fure, nu-i mai las sa te injure, nu-i mai las sa-si bata joc si de-o fi ti-i trec prin foc. Si sper ca in a mea viata, sa te vad din nou in fata. In fata pe harta lumii la-n’parteala cu jupanii. Asta e. Astia suntem. Noi la bucurie bem si-ti mai spun, nu ma feresc, Romanie, te iubesc!”

- Advertisement -

Românii de peste hotare şi din ţară, emoţionaţi de poezie

„Am primit telefoane din ţară şi multe mesaje din afară. Şi de la tineri care au crescut fără părinţi. Sunt mesaje care te mişcă. Sunt copleşit. Nu mă aşteptam“, a declarat Văncică pentru paginademedia.ro, cu privire la valul de reacţii generat de emoţia poziei scrisă chiar de el.

Văncică a mai declarat că atunci când a scris scenariul acestui episod special, alături de Mihai Bobonete, a început cu poezia pentru că era „cea mai grea parte“, scriind-o într-o zi. De ce a ales o poezie să încheie episodul special „Las Fierbinţi“?

„Nu s-a mai spus demult poezie la TV. Şi pentru că, într-adevăr, trebuia să fie o poezie cu mesaj. Este greu să găseşti limita, astfel încât să nu cazi în patosul acela ieftin“, a explicat actorul. Adrian Văncică spune că inspiraţiei pozeiei lui a fost dată de „ştiri“, fiind emoţionat de mesajele pe care le-a primit de la cei care au văzut momentul. Ce mesaje am primit! Plângi dacă le citeşti. Foarte emoţionante. Telefoane din ţară. Mesaje din afară, din alte ţări. Tineri care au crescut fără părinţi că erau plecaţi la muncă. Sunt foarte multe!“, a zis el, oferind şi câteva exemple.

„Deci sunt fără cuvinte… Lăcrimez continuu după poezia de la sfârşit, woow… Cred ca este cel mai emoţionant moment pe care l-am văzut pe TV vreodată. Ascultând de la 2.000 de km distanţă de România, este şi mai dureros. Extraordinar momentul, sincer m-a bulversat… sunt foarte fericit ca te-am văzut aici, în Danemarca, acum câteva luni! Respect!!!“, i-a scris un fan.

„Buna seara ! Am 29 de ani… v-am mai scris o dată. Celentano, domnule Văncică .. vă jur, am plâns! Părinţii mei au fost plecaţi 16 ani în Spania, a fost extraordinar de greu… am ascultat de 3 ori poezia, vă mulţumesc mult pentru tot ce faceţi! Să vă ajute Dumnezeu să fiţi sănătoşi toţi cei din echipă!“, a zis un altul.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x